Τετάρτη 24 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ
Κοινή πρωτοβουλία για επιστροφές μεταναστών

Στο «φως» της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους μετανάστες και πρόσφυγες, που προβλέπει fast track διαδικασίες απόδοσης ασύλου και διώξιμο από τη χώρα μας με «στιβαρά» προγράμματα επιστροφής, ανακοινώθηκε χτες κοινή πρωτοβουλία με την Κύπρο σε επίπεδο ΕΕ για τις επιστροφές μεταναστών. Η συνεργασία αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη αρμόδιου για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου, και του υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Πετρίδη.

Οι δύο υπουργοί, όπως ανακοινώθηκε, σε συνέχεια των τελευταίων ευρωπαϊκών συναντήσεων για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό συζήτησαν για τον συντονισμό των δύο χωρών και «την από κοινού κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για την αντιμετώπιση διαστάσεων του ζητήματος». Σε δηλώσεις του, ανάμεσα στα άλλα, ο Γ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «συζητήσαμε σήμερα όλα αυτά τα θέματα. Γίναμε και πρακτικοί και συγκεκριμένοι. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα μελετήσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο μιας συγκεκριμένης πρωτοβουλίας με αντικείμενο την ενίσχυση της πολιτικής των επιστροφών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι η στιγμή σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες όλων των κρατών μελών της ΕΕ (...) Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχετε από εμάς μια συγκεκριμένη κίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ο δε Κ. Πετρίδης πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «είμαστε σε θέση ως Κύπρος και Ελλάδα να κάνουμε συγκεκριμένες προτάσεις. Οι επιστροφές είναι ένα μεγάλο θέμα που ταλανίζει την ΕΕ. Θα δουλέψουμε με συγκεκριμένες προτάσεις ούτως ώστε η ίδια η ΕΕ, ο ίδιος ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, να είναι πιο αποτελεσματικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ