Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν αποζημίωση 200 εκατ. δραχμές

Το ποσό των 200 εκατ. δραχμών ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων του μοιραίου αεροσκάφους «Αλμπατρος» της Πολεμικής Αεροπορίας που στις 23 Γενάρη του 1992 κατέπεσε κοντά στο αεροδρόμιο Ελευσίνας. Θύματα του δυστυχήματος ήταν το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο σμήναρχος Χ. Δημόπουλος, ο αντισμήναρχος Π. Ζαφειράκης και ο ανθυπασπιστής Κ. Παπαμιχαήλ.

Χτες, κατά τη συζήτηση της αγωγής ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών οι συγγενείς των τριών αεροπόρων υποστήριξαν ότι ο θάνατος των οικείων τους οφείλεται σε παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων του ελληνικού δημοσίου.

Ειδικότερα, υποστήριξαν:

- Το αεροσκάφος βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο της ζωής του (δύο χρόνια αργότερα αποσύρθηκαν οριστικά τα αεροπλάνα αυτού του τύπου) και πως δεν έγινε σωστή επισκευή του κινητήρα, ο οποίος αμέσως μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, υπέστη το πρώτο «Back Firihg», βλάβη που είχε παρατηρηθεί και παλαιότερα.

- Η πτώση οφείλεται στη μη ορθή συντήρηση του συστήματος προσγείωσης τους αεροσκάφους.

- Διαπιστώθηκε ελλιπής εποπτεία προσωπικού και προϊσταμένων που βρίσκονταν... σε διαμάχη με τη διευθύνουσα αρχή.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του δημοσίου αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς των εναγόντων. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου τρεις μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ