Τρίτη 30 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ισχυρός μετασεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αττική

Ισχυρός σεισμός ταρακούνησε την Αττική το απόγευμα της Κυριακής με επίκεντρο τη Μαγούλα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τον σεισμό της 19ης Ιούλη.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ήταν μεγέθους 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο 21 χλμ. ΒΔ της Αθήνας και 5 χλμ. Β της Μαγούλας. Το εστιακό του βάθος ήταν 9,6 χλμ. και γι' αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Λεκανοπέδιο.

Σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας πως πρόκειται για μετασεισμό που ακολουθεί τον κύριο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε την προπερασμένη Παρασκευή. Ο ίδιος σημείωσε πως το επίκεντρο της νέας σεισμικής δόνησης ήταν στην ίδια περιοχή βόρεια της Μαγούλας, ενώ την ενέταξε μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια της μετασεισμικής δραστηριότητας.

«Δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, καθώς η ενέργεια έχει εκτονωθεί», σημείωσε, από την πλευρά του, ο Ευθύμιος Λέκκας. «Ηταν ένα γεγονός αισθητό σε όλη την Αττική. Είναι ένας σεισμός τον οποίον τον περιμέναμε και τον είχαμε ουσιαστικά προδιαγράψει από την περασμένη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ. «Το επίκεντρο είναι το επίκεντρο του μεγάλου σεισμού που έδωσε τα 5,1 Ρίχτερ την περασμένη Παρασκευή. Αυτός ο σεισμός έρχεται να επιβεβαιώσει ότι είμαστε σε πλήρη μετασεισμική ακολουθία», είπε.

Τα περισσότερα ακίνητα που έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ βρίσκονται στη Δυτική Αττική και τους δήμους του Πειραιά. Περισσότεροι από 10.000 πολίτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για έλεγχο των ακινήτων τους. Λόγω του μεγάλου αριθμού εργάζονται αρκετά συνεργεία μηχανικών του υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας και των δήμων. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε περίπου 2.000 δημόσια κτίρια και σε όλα τα νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ