Τρίτη 30 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δήμος Γόρτυνας: Οφειλές μισθοδοσίας και απειλές στις σχολικές καθαρίστριες

«Να εξοφληθούν άμεσα οι οφειλές στις σχολικές καθαρίστριες του δήμου Γόρτυνας και να σταματήσουν τώρα οι απειλές για την παραίτηση από τις διεκδικήσεις τους», απαιτεί η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου (ΕΙΥΗ), τονίζοντας ότι «το σωματείο μας δεν θα αφήσει να μείνει καμία καθαρίστρια ανεξόφλητη και σίγουρα δεν θα επιτρέψει τρομοκρατία και απειλές».

Συγκεκριμένα, το Σωματείο καταγγέλλει ότι «δεν είναι λίγα τα περιστατικά καθυστερήσεων πληρωμών της μισθοδοσίας που έχουν φτάσει έως και τους τέσσερις μήνες, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχουν οφειλές μισθοδοσίας για το μήνα Ιούνιο και δεν έχουν καταβληθεί τα προβλεπόμενα μέσα ατομικής προστασίας (ούτε σε είδη ούτε σε χρηματικό ποσό) για τα έτη 2018 και 2019! Παράλληλα εντοπίζεται πλήρης αδράνεια των Σχολικών Επιτροπών, χωρίς συνεδριάσεις και με διάτρητες διαδικασίες. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι εργαζόμενες σχολικές καθαρίστριες να μη γνωρίζουν αν οι αίθουσες που καθαρίζουν καθημερινά αντιστοιχούν στις αίθουσες όπου είναι δηλωμένες ότι εργάζονται, να μην έχουν επίσημες απαντήσεις στα ζητήματα που αφορούν την εργασία τους κ.ά.».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, υπογραμμίζει η ΕΙΥΗ, όταν οι εργαζόμενες αποφάσισαν να πάρουν απαντήσεις για αυτά τα ζητήματα και ζήτησαν να καταβληθούν τα οφειλόμενα, «βρέθηκαν αντιμέτωπες με απειλές από δημοτικούς συμβούλους και διευθυντές για το αν θα έχουν δουλειά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ, αλλά και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρούν αυτή την απαράδεκτη νομοθεσία που αντιμετωπίζει τις καθαρίστριες σαν εργολάβους, τις κρατά σε ομηρία χρόνο με το χρόνο για το αν και πότε θα έχουν δουλειά, τους πετσοκόβει επιδόματα και κατακτήσεις», υπογραμμίζει το Σωματείο.

Επισημαίνει δε στη νέα δημοτική αρχή ότι είναι ευθύνη της: Να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες μισθοδοσίες, καθώς και τα ΜΑΠ του 2018 και 2019 σε χρηματικό ποσό, αφού οι εργαζόμενες καθαρίστριες ήδη τα έχουν βάλει από την τσέπη τους για να καλυφθούν οι ανάγκες σχολικών περιόδων που έχουν παρέλθει. Να φροντίσει έγκαιρα να είναι διαθέσιμα και να αποδοθούν σε είδος για το νέο σχολικό έτος.

Καλεί τις εργαζόμενες να μην παραιτηθούν από τα δίκαια αιτήματά τους, να βάλουν προμετωπίδα τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να διεκδικήσουν: Καμία καθυστέρηση της μισθοδοσίας. Αμεση εξόφληση των οφειλόμενων, με βάση τα παραπάνω. Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστών, με πλήρη χρηματοδότηση της εργασίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ