Τρίτη 30 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαιτεί την επαναπρόσληψη εργαζόμενου στην εταιρεία GAP

Την επαναπρόσληψη εργαζόμενου, στην απόλυση του οποίου προχώρησε η εταιρεία GAP, απαιτεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής - Πειραιά και Νήσων.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, η αιτιολογία της διοίκησης για την απόλυση είναι ότι ο εργαζόμενος «ήταν επιρρεπής στα λάθη και ότι δεν μπορούσε να προσαρμοστεί. Το λάθος του συναδέλφου ήταν ότι έβαλε παραπάνω σκευάσματα στην κούτα! Η διοίκηση της εταιρείας, παρόλο που ο συνάδελφος δεν δέχτηκε τους λόγους αυτούς, προχώρησε στην απόλυσή του».

Σε συνάντηση που είχε το Συνδικάτο με τη διοίκηση της εταιρείας, εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόλυση, ωστόσο, όπως επισημαίνει, η εταιρεία «ήταν αδιάλλακτη και επέμεινε στο να μην πάρει πίσω την απόλυση, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσουν το Συνδικάτο μας για τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί το θέμα της απόλυσης».

«Η αιτία που προκαλούνται λάθη δεν είναι άλλη από την αύξηση της πίεσης και της εντατικοποίησης, με μόνο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας», υπογραμμίζει, επισημαίνοντας σχετικά: «Η εταιρεία GAP τα τελευταία χρόνια είναι μια από τις πιο αναπτυσσόμενες εταιρείες στον κλάδο του Φαρμάκου, μια ανάπτυξη που την πετυχαίνει μέσα από την αύξηση της παραγωγής με εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στην εταιρεία, τους χαμηλούς μισθούς και αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέχουν στους εργοδότες οι κυβερνήσεις».

«Λένε ότι "είμαστε μια οικογένεια", προβάλλουν ότι η εταιρεία έχει "κοινωνική ευθύνη". Ολα αυτά τα χρησιμοποιούν για να δέχονται οι εργαζόμενοι πιο εύκολα την αύξηση της εκμετάλλευσης, την εντατικοποίηση», τονίζει το Συνδικάτο. «Οι εργαζόμενοι της GAP δεν κέρδισαν τίποτα από τις πωλήσεις και εξαγωγές της, αντίθετα δυσκόλεψαν οι ρυθμοί και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν. Οι εργαζόμενοι της GAP παράγουν εκατομμύρια κάψουλες και φάρμακα ημερησίως και οι ίδιοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά. Συνολικά οι εργαζόμενοι δουλεύουμε για τα κέρδη των εταιρειών και όχι με βάση τις ανάγκες μας».

Το κλαδικό Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν σε αυτό και να παλέψουν για υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης, που δεν αφορά απλά το μισθό, αλλά ένα σύνολο δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ