Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΥΗ
Επιθέσεις σε αεροδρόμια και νοσοκομεία

ΤΡΙΠΟΛΗ.--

Η λιβυκή κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Φαγέτζ αλ Σάρατζ διέψευσε χτες ότι χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο «Mitiga» για επιχειρήσεις κατά του στρατηγού ε.α. Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος εδώ και τρεις μήνες επιχειρεί να ανατρέψει την κυβέρνηση και να ανακτήσει τον έλεγχο της πρωτεύουσας Τρίπολης. Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών επέμεινε πως το «Mitiga» αφορά αποκλειστικά πτήσεις της Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, Λίβυοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποδοκίμασαν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου νότια της Τρίπολης το περασμένο Σάββατο από πυρά των δυνάμεων του Χαφτάρ, κατά τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκαν πέντε φοιτητές Ιατρικής και ένας γιατρός. Εκπρόσωπος του Χαφτάρ παραδέχτηκε χτες την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιούνταν ως κρησφύγετο των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και ακραίων ισλαμιστών που πολεμούν στο πλευρό της δοτής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, τη Δευτέρα, ο Σάρατζ συνάντησε τον Τούρκο πρέσβη στη Λιβύη, Σερχάτ Αξέν, δηλώνοντας πως «εκτιμά» τη στήριξη της Τουρκίας.

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν διέψευσε ότι η γαλλική κυβέρνηση προμήθευσε τις δυνάμεις του Χαφτάρ με αμερικανικούς πυραύλους «Javelin», λέγοντας πως προορίζονταν για τον γαλλικό στρατό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ