Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Θέλει πλατιά στήριξη στην πολιτική του κεφαλαίου

Το στόχο του για διεύρυνση της πολιτικής επιρροής της ΝΔ, ώστε να στοιχίσει ευκολότερα ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες βράδυ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Βαφτίζοντας εξάλλου - στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ - την ταξική πολιτική υπέρ του κεφαλαίου, που τσακίζει τις λαϊκές ανάγκες, ως τάχα «πρόοδο», υποστήριξε, απευθυνόμενος στα στελέχη του, πως στόχος είναι «με το έργο που θα γίνει» να ενώσει «όλους τους πολίτες σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα αναγέννησης της Ελλάδας».

Παράλληλα, ανησυχώντας για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και μπρος στις κοκορομαχίες που θα ξεκινήσουν με άλλες αστικές πολιτικές δυνάμεις στα επουσιώδη, για να αποπροσανατολίσουν το λαό και να αποκρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στα κεντρικά ζητήματα του κεφαλαίου, επέστησε την προσοχή στα στελέχη του, λέγοντας πως «παρότι οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της ΝΔ ηττήθηκαν, συνεχίζουν σαν να μη μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα».

«Μετά την αρχική του αμηχανία, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι' αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική. Η πολιτική δράση μας να απλωθεί. Και δύναμή μας να παραμείνει η ενότητά μας», συμπλήρωσε.

Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την περιλάλητη ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου. Οπως είπε, η σχετική ρύθμιση έρχεται - «σύντομα και αυτόνομα» - στη Βουλή. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές, είναι αυτό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ