Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Το γαϊτανάκι των αποπροσανατολιστικών αντιπαραθέσεων συνεχίζεται

Το γνωστό «έργο» της κάλπικης και αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών, αντιπαράθεση που στέκεται στα δευτερεύοντα, με ολίγο από σκανδαλολογία, για να κρύβεται η σύμπλευση στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου, πολιτική που τρέφει και τα κάθε λογής σκάνδαλα, παίχτηκε ξανά χτες το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την εισαγγελική πρόταση για την άρση ασυλίας του πρ. αν. υπουργού Υγείας Π. Πολάκη.

Ο πρ. υπουργός κατηγορείται για παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του πρώην πρόεδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά από μηνύσεις των δύο τελευταίων.

Οπως ήταν αναμενόμενο, στη διάρκεια της συνεδρίασης επικράτησαν οι εκατέρωθεν κατηγορίες για σκάνδαλα και οι επικλήσεις για κάθαρση, χωρίς βέβαια να θίγεται η ουσία των σκανδάλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε τελικά από τη διαδικασία, αφού τοποθετήθηκε ο ίδιος ο Π. Πολάκης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Δ. Τζανακόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για «παραβίαση του Συντάγματος» επειδή ακολουθείται το άρθρο 62 που αφορά την άρση ασυλίας βουλευτή και, όπως είχε κάνει και στην Επιτροπή, ζήτησε να ακολουθηθεί η διαδικασία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Οπως ήταν αναμενόμενο, η Ολομέλεια αποφάσισε να αποδεχτεί τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για την άρση ασυλίας του βουλευτή καθώς σε σύνολο 176 ψηφισάντων βουλευτών, ύστερα από ονομαστική ψηφοφορία, για τη μήνυση από τον Γ. Στουρνάρα, η άρση ασυλίας του Π. Πολάκη εγκρίθηκε με 163 υπέρ έναντι 13 κατά. Ενώ για τη μήνυση του πρώην προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ η άρση ασυλίας εγκρίθηκε με 162 υπέρ έναντι 13 κατά και 1 «παρών». Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΜέΡΑ25.

Αποπροσανατολιστικός φαύλος κύκλος

Το ΚΚΕ καταψήφισε την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, παίρνοντας το λόγο στην Ολομέλεια, αφού υπενθύμισε ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας «έγινε μία ημέρα μετά την ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων», τόνισε ότι «η όλη διαδικασία, όπως τονίσαμε και στην Επιτροπή, προειδοποιεί για τον κίνδυνο της ανακύκλωσης αντίστοιχων θεμάτων που είχαν αναδειχθεί την προηγούμενη περίοδο στο πλαίσιο μιας απαράδεκτης, κατά τη γνώμη μας, αντιπαράθεσης η οποία συσκότιζε την ουσία των προβλημάτων, των ζητημάτων, γεγονός που σημαίνει τη συνέχιση ενός φαύλου κύκλου ο οποίος είχε έντονα τα στοιχεία του αποπροσανατολισμού του λαού μας».

Πρόσθεσε πως «ανεξάρτητα από την κριτική που έχει ασκήσει το ΚΚΕ στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τοποθετήσεις όσο και για πρακτικές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, η γνώμη μας είναι ότι τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται πολιτικά και με πολιτικά μέσα, ώστε να αποφεύγεται ένας νέος κύκλος ανούσιων αντιπαραθέσεων και παράλληλα αποπροσανατολισμού. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, στην Επιτροπή, όπως θα πράξουμε και σήμερα στην Ολομέλεια, καταψηφίσαμε την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Πολάκη».

Παράλληλα, ο βουλευτής του Κόμματος έκανε σαφές πως όσον αφορά τα σκάνδαλα, όπως π.χ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, της «NOVARTIS» κλπ. «η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Να διερευνώνται και να διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη όλες οι υποθέσεις και να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες εκεί όπου αναδειχθούν και όπου υπάρχουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ