Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενης στη βιομηχανία ΒΑ

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια, στα παιδιά και στους συναδέλφους της εργαζόμενης στη βιομηχανία ΒΑ (πρώην Γιούλα), που έχασε τη ζωή της την περασμένη Κυριακή την ώρα της δουλειάς.

«Πρόκειται για ένα ακόμα εργοδοτικό έγκλημα που θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων», τονίζει η ΟΓΕ. «Πρόκειται για το έγκλημα που διαπράττεται όχι μόνο με τη μη τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας από την πλευρά της εργοδοσίας, αλλά και με την πολιτική των κυβερνήσεων, όπως η σημερινή, που δίνουν αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, διατηρώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο της εντατικοποίησης, των "δουλεμπορικών", της εργασίας χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα. Είναι το έγκλημα της πολιτικής που προσφέρει "γην και ύδωρ" στην επιχειρηματική δράση, τσακίζοντας τις ζωές των εργαζομένων».

Παράλληλα, η ΟΓΕ επισημαίνει τη σταθερή πάλη της Ομοσπονδίας για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, απαιτώντας ιδιαίτερη προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ