Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Παρέμβαση για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων έκανε την Τετάρτη 31/7 ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αναδεικνύοντας τους πραγματικούς υπαίτιους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Παρεμβαίνοντας, η πρόεδρος του Συλλόγου, Τίνα Ζέκα, ανέφερε ότι εξαιτίας των αδειών που βάσει νόμου πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους, το προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης, με αποτέλεσμα σε κάποιους τομείς οι κάδοι να μην αδειάζονται καθημερινά.

«Ερχόμαστε εδώ σήμερα γιατί κρίνουμε ότι και εδώ βρίσκονται υπαίτιοι για αυτή την κατάσταση. Υπαίτιοι είναι εκείνοι που ενώ λένε ότι δεν θέλουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, συμπιέζουν το κόστος, είτε καθυστερώντας/μειώνοντας τις προσλήψεις, για να μειώσουν το κόστος μισθοδοσίας, είτε καθυστερώντας το κόστος αγοράς Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τα οποία η καθυστέρηση είναι πέραν του έτους, είτε καθυστερώντας την πρόσληψη γιατρού Εργασίας για τον οποίο έπρεπε το Σωματείο να καταθέσει αναφορά στην Επιθεώρηση Εργασίας για να προσληφθεί» σημείωσε, υπογραμμίζοντας: «Δεν είναι αστοχίες υπαλλήλων, όπως προσπαθεί να το παρουσιάσει η διοίκηση. Είναι κόστος το οποίο εξοικονομούν σε βάρος μας».

«Υπαίτιοι», πρόσθεσε η συνδικαλίστρια, «είναι όλοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων σαν εμπόρευμα και γι' αυτό σε κάθε καμπή - είτε αυτό λέγεται έλλειψη προσωπικού είτε λέγεται απεργία - "βγαίνουν στα κάγκελα" για να δοθεί η καθαριότητα σε ιδιώτη και να παίρνει ο ιδιώτης το κέρδος του "εμπορεύματος"».

Για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί τις επόμενες μέρες, τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι δικοί μας συνάδελφοι, οι εργάτες στην αποκομιδή, που παλεύουν όλες αυτές τις μέρες να μαζεύουν σκουπίδια δύο ημερών, είναι οι πρώτοι που υφίστανται τις συνέπειες. Η δουλειά εντατικοποιείται σε μια υπηρεσία που πανελλαδικά την τελευταία 10ετία μετράμε περισσότερους από 50 νεκρούς. Ξεκαθαρίζουμε: Οι εργαζόμενοι που για ένα μισθό - στα όρια της αξιοπρέπειας - παίζουν τη ζωή τους καθημερινά πάνω στα απορριμματοφόρα, δεν είναι ο αντίπαλος του γιαννιώτικου λαού που θα υποφέρει από τα σκουπίδια μέσα στον Αύγουστο».

Καταλήγοντας, η πρόεδρος του Σωματείου σημείωσε: «Την ίδια ώρα που εμείς βρισκόμαστε εδώ και διαμαρτυρόμαστε για προσλήψεις, υπάρχουν 17.000 άνεργοι σε αυτή την πόλη, οι οποίοι όταν δεν μπορούν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ - εξαιτίας και των ανταποδοτικών - τους κόβουν και το ρεύμα! Ζητάμε, άμεσα λύση στο πρόβλημα, νέα προκήρυξη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, πρόσληψη μόνιμου γιατρού Εργασίας, παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλο το προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ