Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τραγικός θάνατος 19χρονου στη Χίο από πτώση μπασκέτας

Ανακοίνωση του Τομεακού Συμβουλίου Χίου της ΚΝΕ

Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 19χρονος, ο οποίος βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, όταν σε παιχνίδι μπάσκετ, στο μικρό γήπεδο της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε και έπεσε στον άτυχο νεαρό, ο οποίος σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Σχολιάζοντας το γεγονός σε σχετική του ανακοίνωση, το Τομεακό Συμβούλιο Χίου της ΚΝΕ αναφέρει: «Το τραγικό περιστατικό στη Δασκαλόπετρα Χίου, με το θάνατο του 19χρονου ύστερα από πτώση μπασκέτας, φέρνει στην επιφάνεια την εγκατάλειψη και τις τεράστιες και επικίνδυνες ελλείψεις σε αθλητικές υποδομές στο νησί. Υπάρχει μεγάλη και διαχρονική ευθύνη. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του».

Παρά τις προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου, και αργότερα και των γιατρών, ο νεαρός κατέληξε. Χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου οδηγήθηκε με την διαδικασία του αυτοφώρου ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για το θάνατο του 19χρονου.

Ο δήμαρχος Χίου, μετά την εξέτασή του από την εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα, παράλληλα με τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης, για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό γεγονός. Εντύπωση πάντως προκαλούν οι εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, από τις οποίες φαίνεται η μπασκέτα να ήταν στερεωμένη με λίγα εκατοστά τσιμέντου, κάτι που οδήγησε στην πτώση της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ