Τρίτη 6 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει αυταρχισμό σε διαμαρτυρία σωματείων και φορέων για την Ενέργεια

Τον αυταρχισμό και την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στη χτεσινή παρέμβαση που οργάνωσαν στο δημαρχείο Καρδίτσας σωματεία και φορείς, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας και στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Αγραφα, καταγγέλλει η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Φαίνεται για ακόμη μια φορά πως η εφαρμογή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής πάει χέρι χέρι με την καταστολή του αγώνα του ταξικού εργατικού κινήματος, των μικρομεσαίων αγροτών, των γυναικών, των λαϊκών οικογενειών.

Για το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση όχι μόνο της Ενέργειας, αλλά και της γης και του νερού της περιοχής, την περιβαλλοντική αλλοίωση και τις δυσκολίες που πρόκειται να επέλθουν στην καθημερινή ζωή, στην κτηνοτροφία και στην υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, η ευθύνη βαραίνει τόσο την τωρινή δημοτική αρχή όσο και τις άλλες παρατάξεις του νομού, που στηρίζονται από τα αστικά κόμματα (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), καθώς όλοι μαζί έβαλαν πλάτη το προηγούμενο διάστημα ώστε να προχωρήσουν τα σχέδια αυτά κάτω από τις επιταγές της ΕΕ. Εξάλλου, κοιτάζοντας τους επερχόμενους δημάρχους και τη σύνθεση των παρατάξεών τους, που τώρα φωνάζουν για τα μάτια του κόσμου, θα δούμε ότι η πλειοψηφία των δημοτικών τους συμβούλων το έχουν ψηφίσει και υπογράψει.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ο σχεδιασμός που υπάρχει για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της Λίμνης Πλαστήρα και την ιδιωτικοποίησή του, που θα φέρει περαιτέρω αντιλαϊκές ρυθμίσεις, με ανατιμήσεις σε τιμολόγια ρεύματος και νερού για τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τις λαϊκές οικογένειες.

Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην παράδοση της Ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα, γιατί η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Καταγγέλλουμε αυτή την ενεργειακή πολιτική, γιατί δεν υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες αλλά αποκλειστικά την κερδοφορία του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να παλεύει για ενεργειακό σχεδιασμό από ενιαίο, αποκλειστικά κρατικό φορέα της λαϊκής οικονομίας, μέσω του οποίου θα μπορέσει να γίνει η αναγκαία και χρήσιμη για τους εργαζόμενους και το λαό αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας. Μόνο στο πλαίσιο αυτής της οικονομίας, με κοινωνικοποιημένα τα βασικά μέσα παραγωγής, μπορεί να πάψει η Ενέργεια να αποτελεί εμπόρευμα και να μετατραπεί σε κοινωνικό αγαθό.

Σήμερα η παρεμπόδιση του σχεδιασμού των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μπορεί να επιτευχθεί μόνο με κινητοποίηση όλων των μαζικών φορέων και συνδικάτων των εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών, που θα εκφράσουν δυναμικά την αντίθεσή τους στην παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής μας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και θα διεκδικήσουν:

  • Απαγόρευση εγκατάστασης ανεμογεννητριών μέσα ή κοντά σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Χωροθέτηση ειδικών ζωνών για τέτοιου είδους εγκαταστάσεις.
  • Φθηνό ρεύμα για το λαό, κατάργηση των "πράσινων" τελών ΑΠΕ, άμεση μείωση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος κατά 30% για κάθε οικογένεια με εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
  • Κατάργηση της έμμεσης φορολογίας στα καύσιμα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ