Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ
«Αντίο» στην Εθνική από την Μάλτση

Την αποχώρησή της από την Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών ανακοίνωσε μία από τις κορυφαίες μπασκετμπολίστριες που έβγαλε ποτέ η χώρα μας, η Εβίνα Μάλτση. Η 40χρονη γκαρντ αγωνίστηκε με τα ελληνικά χρώματα επί 21 συναπτά έτη, καταγράφοντας συνολικά 214 συμμετοχές και σημειώνοντας 3.215 πόντους. Οπως έγραψε και η ίδια σε επιστολή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, «οι χαρές πολλές, οι λύπες περισσότερες, αλλά όλες στιγμές μοναδικές και ανεπανάληπτες που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά μου. Για περισσότερα από 20 χρόνια υπηρέτησα και ήμουν ταγμένη σε αυτήν την ομάδα: Στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ!».

«Στη ζωή όλα είναι κύκλοι και οι κύκλοι πρέπει να κλείνουν. Οχι απαραίτητα για να τελειώνει κάτι, αλλά για να μπορέσει να συνεχιστεί ή να ανοίξουν άλλοι κύκλοι, καινούργιοι. Κλείνοντας λοιπόν τον κύκλο μου ως παίκτρια της Εθνικής ομάδας παραδίδω τη σκυτάλη - την οποία κι εγώ παρέλαβα πριν 20 και κάτι χρόνια - στις νέες γενιές για να γράψουν τη δική τους ιστορία και τους εύχομαι καλή συνέχεια και καλές επιτυχίες. Ο δρόμος δεν θα είναι εύκολος, αλλά θα αξίζει κάθε βήμα».

Και διαβεβαιώνει: «Σαν πιστός "στρατιώτης" θα είμαι πάντα στη διάθεση της Εθνικής ομάδας και στις νέες γενιές που ακολουθούν».

Η Εβίνα Μάλτση αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της διοργάνωσης του Ευρωμπάσκετ του 2009, ήταν δεύτερη σκόρερ και πέμπτη ριμπάουντερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 και τρίτη σκόρερ στο Μουντομπάσκετ του 2010. Επίσης ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας του Ευρωμπάσκετ του 2017, ενώ συμμετείχε ακόμα στις αντίστοιχες διοργανώσεις του 2005, του 2007 και του 2011, και στο Μουντομπάσκετ του 2018.

Σπουδαία είναι η καριέρα της και σε συλλογικό επίπεδο. Στην Ελλάδα έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό, κατακτώντας το νταμπλ και με τους δύο (το 2000, το 2017 και το 2018). Εχει περάσει επίσης από τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Πολωνίας και της Τουρκίας, κατακτώντας πλήθος τίτλων, ενώ έχει αγωνιστεί ακόμα και στο γυναικείο NBA το 2007 με την ομάδα Κονέκτικατ Σαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ