Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1
Το εξπρές του μεσονυχτίου

Πολύτιμη νίκη 1-0, που τον φέρνει με το ένα πόδι στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, πήρε ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη επί της Μπασακσεχίρ στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τον 3ο προκριματικό γύρο. Μετά την επιτυχή «απόδραση» από το «Φατίχ Τερίμ», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταστεί το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού και στον επαναληπτικό στο Φάληρο, την προσεχή Τετάρτη, καλούνται να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ προκειμένου να περάσουν στον επόμενο γύρο.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 53' ο Μασούρας με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Βαλμπουενά. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, χωρίς όμως να απειληθεί σε πολλές περιπτώσεις από τους γηπεδούχους Τούρκους. Μετά το γκολ η ελληνική ομάδα διαχειρίστηκε καλύτερα τον αγώνα, «κλειδώνοντας» την άμυνα και απειλώντας στις αντεπιθέσεις, μην αφήνοντας έτσι την Μπασακσεχίρ να ασκήσει ιδιαίτερη πίεση, και όλα έδειχναν ότι το «διπλό» θα ερχόταν χωρίς προβλήματα.

Στις καθυστερήσεις όμως λίγο έλειψε ο Ολυμπιακός να βάλει από μόνος του την τουρκική ομάδα ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Ο Μπρούνο, που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, υπέπεσε σε ανόητο πέναλτι (χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή) και η Μπασακσεχίρ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ο Σα όμως απέκρουσε την εκτέλεση του Βίτσκα και έδωσε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Η στιγμή που ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πιάνει το πέναλτι και δίνει τη νίκη στην ελληνική ομάδα
Η στιγμή που ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού πιάνει το πέναλτι και δίνει τη νίκη στην ελληνική ομάδα
Η Μπασακσεχίρ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Καχβετσί στο 80' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αναμένεται να έρθει στον Πειραιά και με άλλες απουσίες, καθώς μετά τη λήξη μια σειρά παικτών της προπηλάκισαν τον διαιτητή του αγώνα και όλοι τους είδαν την κόκκινη κάρτα.

  • Στο ζευγάρι του 3ου προκριματικού που διασταυρώνεται μ' αυτό του Ολυμπιακού, η Πόρτο πήρε νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) επί της Κράσνονταρ μέσα στη Ρωσία και έγινε με τη σειρά της το μεγάλο φαβορί για τα πλέι οφ. Ετσι, το ζευγάρι για την πρόκριση στους ομίλους εκτός απροόπτου θα είναι Ολυμπιακός - Πόρτο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ