Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ
Στο έδαφος προηγούμενων ανατροπών οι αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση

«Δήμοι ελκυστικοί στους επενδυτές» είναι το ζητούμενο των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που προωθούνται στην Τοπική Δοίκηση διαδοχικά από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, ΝΔ σήμερα, ΣΥΡΙΖΑ πριν, ΠΑΣΟΚ παλιότερα, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Δείχνοντας πώς ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει, ανέφερε ότι πριν ήταν ο «Καλλικράτης» του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναβαθμίστηκε με τον «Κλεισθένη 1» του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου το πλαίσιο έρχεται τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να ενισχύσει και να διευρύνει.

Ολες αυτές οι νομοθετικές ρυθμίσεις, πριν και τώρα, «αποτυπώνουν τη θέληση» της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών «να θωρακίσουν το αστικό κράτος, με βασικούς πυλώνες τους δήμους και τις Περιφέρειες, να στήσουν δηλαδή μία καλοκουρδισμένη μηχανή, όπως είπε ο πρωθυπουργός εδώ στην Ολομέλεια, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».

Ο μεταξύ τους καβγάς για το εκλογικό σύστημα, επισήμανε ο Μ. Συντυχάκης, είναι αποπροσανατολιστικός, «μακριά από την ουσία της αντιδραστικών επιδιώξεων του "Κλεισθένη 1", για να γίνουν πιο ελκυστικοί οι δήμοι στους επενδυτές». Παράλληλα όμως εκφράζει και «τον καημό τους ποιος θα ελέγξει τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια, ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για να είναι περισσότερο αρεστός, καλύτερος διεκπεραιωτής των επιδιώξεων του κεφαλαίου».

Αλλωστε, σημείωσε, κανείς δεν κάνει την παραμικρή κουβέντα «για τις ανταποδοτικές λειτουργίες των δήμων, τη συνεχώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, το χαράτσωμα των δήμων, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις».

Οπως ανέφερε, με τις διατάξεις περί συμπράξεων στα Δημοτικά Συμβούλια, με βασικό κορμό την παράταξη του δημάρχου, η ΝΔ ενδιαφέρεται «πρωτίστως να μαζέψει τις δικές της δυνάμεις, αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους που είναι σκορποχώρι ανά την Ελλάδα», αλλά «και γιατί όχι, να προσεταιριστεί τις σκόρπιες δυνάμεις της παλιάς σοσιαλδημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ, που τις πολιορκεί και ο ΣΥΡΙΖΑ για να κυριαρχήσει στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και στην Τοπική Διοίκηση, όπου έτσι κι αλλιώς υστερεί κατά πολύ της ΝΔ».

Ακόμα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με τις διατάξεις αυτές η ΝΔ ενδιαφέρεται «να διαμορφώσει ένα νέο αντιλαϊκό σύστημα διοίκησης, με δήμους αυτόνομες οικονομικά διοικητικές μονάδες, στη λογική "κόστους - οφέλους", με κύρια πηγή εσόδων τα ιδία έσοδα, προερχόμενα από αυξημένους φόρους και τέλη, με όρους επιχειρηματικής λειτουργίας και σύγχρονου μάνατζμεντ».

Ξεκαθάρισε τέλος ότι το ΚΚΕ απορρίπτει τόσο την παλιά όσο και τη νέα κόπια των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, και θα οργανώσει, θα διεκδικήσει και θα εναντιωθεί σε κυβέρνηση και τοπικές αρχές που στηρίζουν το κράτος των λίγων και εκλεκτών, των κεφαλαιοκρατών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κρατική διοίκηση στα μέτρα των ομίλων, ακόμα πιο εχθρική στον λαό (2023-01-12 00:00:00.0)
Περαιτέρω πρόσδεση των ΟΤΑ στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων (2020-02-26 00:00:00.0)
Σωρεία αντιδραστικών αλλαγών από την κυβέρνηση... (2019-08-10 00:00:00.0)
Χέρι χέρι η αντιλαϊκή κλιμάκωση με την ένταση του αυταρχισμού (2019-08-10 00:00:00.0)
Πλήθος αντιδραστικών ρυθμίσεων από την κορυφή ως τα νύχια (2019-08-06 00:00:00.0)
Με «σημαίες» χαράτσια και επιχειρηματικότητα (2018-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ