Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Γολγοθάς» για ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ

Την απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο μήνα στον ΕΦΚΑ, όσον αφορά την ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας μισθωτών - «παράλληλα απασχολούμενων» με «μπλοκάκι», καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία» στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ).

Μετά τη λήξη της θεώρησης των βιβλιαρίων που είχε γίνει μέσω ΗΔΙΚΑ έως 30/6/2019, οι ασφαλισμένοι «πρέπει να απευθυνθούν στα πρώην Ταμεία τους υποχρεωτικά (και μόνο) για να την ανανεώσουν, εάν και εφόσον δικαιούνται». Στη διαδικασία αυτή πρέπει «να προσκομίζουν χαρτιά (π.χ. ΑΠΔ, βεβαίωση εργοδότη, γιατί το πληροφοριακό σύστημα δεν παρουσιάζει ολοκληρωμένη εικόνα και τους εμφανίζει ως οφειλέτες), πράγμα που δεν το γνωρίζουν εκ των προτέρων, με αποτέλεσμα την ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία τους».

Επιπλέον, η «Αγωνιστική Συνεργασία» ΕΤΑΑ καταγγέλλει την πρακτική, βάσει σχετικής εγκυκλίου του ΕΦΚΑ, να ανανεώνεται η ασφαλιστική ικανότητα ανά μήνα σε ασφαλισμένους για τους οποίους έχει γίνει εκκαθάριση εισφορών για το 2018 και έχουν υπολογιστεί οφειλές σε μηνιαίες δόσεις. «Δηλαδή, θα αντιμετωπίσουν οι ασφαλισμένοι και πάλι ουρές και αναμονή, και πάλι οι ελάχιστοι εναπομείναντες υπάλληλοι θα υπομείνουν τα πάνδεινα για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα...», σχολιάζει.

Ολα τα παραπάνω, όπως και η καθυστέρηση στην έκδοση προσωρινών και οριστικών συντάξεων, που φτάνει τα δυόμισι με τρία χρόνια, «αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά τον αντιασφαλιστικό χαρακτήρα της "μεταρρύθμισης" της Κοινωνικής Ασφάλισης» ενώ χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τις ήδη άσχημες συνθήκες εργασίας στο ΕΤΑΑ, σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ