Τρίτη 13 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απλήρωτοι και «επί ξύλου κρεμάμενοι» οι εργαζόμενοι στην «Altec»

Απλήρωτοι και αντιμέτωποι με την απειλή της ανεργίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην εταιρεία πληροφορικής «Altec». Οι εργαζόμενοι πληρώνουν το μάρμαρο των χρεών και των δανείων της εταιρείας, η οποία υλοποιεί έργα πληροφορικής για λογαριασμό του Δημοσίου. Επικαλούμενη τη δέσμευση τραπεζικών της λογαριασμών από πιστώτριες τράπεζες, η εταιρεία έχει ήδη αφήσει απλήρωτο το προσωπικό της.

Την εργοδοσία «που μεθοδευμένα οδηγεί τους δεκάδες εργαζόμενους της εταιρείας στην ανασφάλεια και στην αβεβαιότητα» ενώ τους ζητά να κάνουν «υπομονή» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ). «Τους δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι θέσεις εργασίας δεν είναι παιχνιδάκι στα χέρια τους για να μας ανακοινώνουν ένα πρωί πως δεν μπορούν να τις διασφαλίσουν, ενώ τόσα χρόνια έβγαζαν υπέρογκα κέρδη από τη δουλειά μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

«Εργοδοσία και εργαζόμενοι δεν είμαστε στην ίδια πλευρά», τονίζει το ΣΕΤΗΠ. Οπως υπενθυμίζει, «στις καλές γι' αυτούς περιόδους αυξημένης κερδοφορίας δεν ήμασταν μαζί και δεν μοιραζόμασταν τα κέρδη» ενώ οι εργαζόμενοι «δεχόμασταν και δεχόμαστε πιέσεις για ακόμα πιο εντατική δουλειά, για υπερωρίες, για να "βάλουμε πλάτη"».

Τώρα, «σε μια περίοδο με δυσκολίες ρευστότητας γι' αυτούς, μας ζητάνε να βάλουμε για ακόμα μια φορά πλάτη, να φορτωθούμε εμείς το βάρος για να μη μειωθούν τα κέρδη που βγάζουν τόσα χρόνια. Ψάχνουν με την πρώτη ευκαιρία να ξεφορτωθούν το βάρος που λέγεται στη γλώσσα τους "μισθολογικό κόστος" και είναι οι δικές μας ζωές, για να διασφαλίσουν την επιβίωσή τους».

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε αναλώσιμοι, βορά στις ορέξεις της εργοδοσίας, που συνεχώς ψάχνει τρόπους να διασφαλίζει την κερδοφορία της στις πλάτες μας», τονίζει το ΣΕΤΗΠ. Απαιτεί από την εργοδοσία να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα και τις θέσεις εργασίας και ξεκαθαρίζει πως δεν θα επιτρέψει να πεταχτούν εργαζόμενοι στην ανεργία ή να εξαναγκαστούν σε παραίτηση. Καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να οργανωθούν στο Συνδικάτο και να μην υπογράψουν απολύσεις ή παραιτήσεις κάτω από πιέσεις και εξαναγκασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ