Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Οι «εκπυρσοκροτήσεις» του αυταρχισμού

Πριν καλά καλά στεγνώσει το αίμα του 21χρονου τσιγγάνου Μαρίνου Χριστόπουλου, που έπεσε νεκρός στις 24 του Οκτώβρη από τις σφαίρες αστυνομικού στο Ζεφύρι - ο οποίος, μάλιστα, αφέθηκε ελεύθερος - ένα ακόμη θύμα της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας ήρθε να προστεθεί στην «ένδοξη» ιστορία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτή τη φορά, θύμα ήταν ο 20χρονος Αλβανός Σελνίκ Γκεντάν, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν - κι αυτή τη φορά - «εκπυρσοκρότησε» το όπλο του αστυφύλακα Γ. Ριζόπουλου. Το επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Τετάρτης, έξω από καφενείο επί της οδού Λευκωσίας 10, στην πλατεία Αμερικής.

Την ανάγκη να αναπτυχθεί η λαϊκή πάλη «ενάντια στην εκπυρσοκρότηση του κυβερνητικού αυταρχισμού» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχετικά με τη δολοφονία του νεαρού Αλβανού.

Να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε το θάνατο ο Αλβανός μετανάστης στην πλατεία Αμερικής και να αποδοθούν ευθύνες, πολύ περισσότερο που η επίσημη αστυνομική εκδοχή επιμένει στην πάγια δικαιολογία της «εκπυρσοκρότησης του περιστρόφου», απαιτεί η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη.

Το κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση με την πολιτική της μέσα στα Σώματα Ασφαλείας, οδηγεί σε απαράδεκτες πρακτικές των αστυνομικών απέναντι σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε τσιγγάνους και αλλοδαπούς, είχε επισημάνει πρόσφατα το ΚΚΕ σε συζήτηση την οποία είχε προκαλέσει στη Βουλή. Παράλληλα, υπογράμμιζε πως η ατιμωρησία των οργάνων της τάξης πολλαπλασιάζει τα κρούσματα, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των κατοίκων αυτής της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ