Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικό αφιέρωμα προς τιμήν του Ερνστ Τέλμαν

Από την ταινία
Από την ταινία
Με αφορμή τα 75 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Γερμανού κομμουνιστή ηγέτη, Ερνστ Τέλμαν, η «New Star» προβάλλει από χτες δύο αριστουργήματα του βραβευμένου σκηνοθέτη Κουρτ Μέτσιγκ.

Δυο ιστορικές ταινίες με χαρακτηριστικά υπερπαραγωγής, γυρισμένες εξολοκλήρου στα σπουδαία κινηματογραφικά στούντιο DEFA της Ανατολικής Γερμανίας και σκηνοθετημένες από τον πολυβραβευμένο κινηματογραφιστή και άξιο δάσκαλο Κουρτ Μέτσιγκ. Η πρώτη επικεντρώνεται στην ένοπλη προλεταριακή εξέγερση του Αμβούργου τον Οκτώβρη του 1923, με κεντρική φιγούρα του ταξικού αγώνα τον Τέλμαν, από το 1925 επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, ενώ η δεύτερη ξεκινά από το 1930 και φτάνει στη δολοφονία του κομμουνιστή ηγέτη από τους ναζί, το 1944, στο κρεματόριο του Μπούχενβαλντ.

Οι προβολές γίνονται στον ιστορικό κινηματογράφο τέχνης «Studio new star art cinema» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής).

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 18.00, θα προβληθεί η ταινία «Ερνστ Τέλμαν, ο γιος της τάξης του». Σήμερα, Παρασκευή 23 Αυγούστου, στις 22.00 και την Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 18.00, θα προβληθεί η ταινία «Ερνστ Τέλμαν, ο ηγέτης της τάξης του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ