Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΛΠΕ
Προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης

Ανακοίνωση της ΚΟ Πετρελαίων του ΚΚΕ για τη στοχοποίηση του γραμματέα του κλαδικού Συνδικάτου Ενέργειας

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ
Την προσπάθεια τρομοκράτησης του κομμουνιστή συνδικαλιστή Σταύρου Χρηστίδη, με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του στα ΕΛΠΕ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Πετρελαίων του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, ο Σταύρος Χρηστίδης, γραμματέας του κλαδικού Σωματείου Ενέργειας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Δυτικής Αττικής και μέλος της διοίκησης του πρωτοβάθμιου σωματείου στα ΕΛΠΕ, «καλείται σε έγγραφη απολογία με αστείες δικαιολογίες και χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο».

Η κλήση σε απολογία στηρίζεται σε ψευδή αναφορά εργοδηγού στο τμήμα που εργάζεται ο συνδικαλιστής ότι δεν δούλευε σε μια συγκεκριμένη ώρα και ότι «μίλησε απρεπώς». Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται προσπάθεια παρεμπόδισης της δράσης του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα εξώδικα που έχει στείλει το πρωτοβάθμιο σωματείο στην εργοδοσία γι' αυτόν το λόγο.

«Στην πράξη», σημειώνει η Κομματική Οργάνωση, «πρόκειται για συνέχεια της προσπάθειας όλων των διοικήσεων στα ΕΛΠΕ να σταματήσουν την αγωνιστική δράση των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών μέσα στο εργοστάσιο.

Η στοχοποίηση και η "επίθεση" σε πρωτοπόρους κομμουνιστές πάντα είναι προπομπός της σκληρής επίθεσης που ακολουθεί για το λαό, δεν είναι τυχαία. Είναι η συνεπής στάση των βιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών που βλέπουν στο ΚΚΕ τον αντίπαλό τους στην επίθεση που εξαπολύουν απέναντι στους εργαζόμενους.

Ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλά πως το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του δεν φοβούνται από τέτοιες απειλές. Γι' αυτό συμπληρώνουν την επίθεσή τους με λάσπη, συκοφαντίες και ψέματα (...) Για μια ακόμα φορά κάνουμε ξεκάθαρο πως οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες απειλές.

Βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Σε αυτόν το δρόμο καλούμε κάθε τίμιο εργάτη να βαδίσει μαζί μας, να δώσει αγωνιστική απάντηση στις απαράδεκτες ενέργειες ποινικοποίησης και τρομοκράτησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ