Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Παρεμβάσεις για την υγεία και την ασφάλεια

Μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων στον χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του δήμου Βόρειας Κυνουρίας απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, στα Καταστήματα και ΑΕ Ν. Αρκαδίας.

Μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο χώρο την περασμένη Τρίτη, καίγοντας το υπόλειμμα απορριμμάτων, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να επιστρέψουν και να δουλέψουν κανονικά. «Ποια ή ποιες αρμόδιες υπηρεσίες έλεγξαν το χώρο και έδωσαν άδεια καταλληλότητας για εργασία;», αναρωτιέται το Σωματείο και ζητά την υπεύθυνη ενημέρωση των εργαζομένων.

Το Σωματείο επισημαίνει ότι «στο χώρο, εκτός των άλλων, έχουν καεί το λυόμενο που έκαναν διάλειμμα οι εργαζόμενοι και η χημική τουαλέτα που εξυπηρετούσε τις ανάγκες τους». Απαιτεί να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από τους αρμόδιους για «την προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων της επιχείρησης και της ίδιας της εργασίας τους».

Παράλληλα, το Σωματείο έχει προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από την Τρίτη 27 Αυγούστου, για τους εργαζόμενους στο ΚΔΑΥ Τρίπολης, ως διαμαρτυρία για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ασφάλειας και της υγείας τους.

Θυμίζουμε ότι στις 8 Αυγούστου, στο ΚΔΑΥ, που διαχειρίζεται η επιχείρηση «Recycling South East LTD», σημειώθηκε εργατικό «ατύχημα», με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εργαζόμενου στα δάχτυλα του χεριού. Ακολούθησε έλεγχος από την Τεχνική Επιθεώρηση που κατέγραψε ελλείψεις σε μέτρα προστασίας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μεταξύ άλλων να γίνουν απεντόμωση και μυοκτονία, να λειτουργήσει ο εξαερισμός πάνω από την ταινία διαλογής και τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους (bobcat και κλαρκ), να αντικατασταθούν καμένοι λαμπτήρες και να επισκευαστούν διακόπτες φωτισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ