Τρίτη 27 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Είν' αρρώστια τα τραγούδια»...

Eurokinissi

Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι ο ποιητής, πεζογράφος, στιχουργός και συλλέκτης Μάνος Ελευθερίου «έφυγε» από τη ζωή. Στενοί δεσμοί, πολύχρονη φιλία και πάρα πολλά τραγούδια, από το ξεκίνημά του, συνδέουν τον Γιώργο Νταλάρα με τον Μάνο Ελευθερίου. Μαζί με τον καλό του φίλο και συνεργάτη Μίλτο Πασχαλίδη ετοίμασαν και παρουσιάζουν μια σειρά συναυλιών με τα ωραιότερα τραγούδια του. Ο Μάνος Ελευθερίου μάς χάρισε πάνω από 400 αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες των τελευταίων 50 χρόνων. Από τον «Αγιο Φεβρουάριο» του Δήμου Μούτση στα «Λαϊκά» του Μίκη Θεοδωράκη, από τη «Θητεία» του Γιάννη Μαρκόπουλου στο «Κάτω απ' τη μαρκίζα» του Γιάννη Σπανού, από το «Ελεύθεροι κι ωραίοι» του Σταύρου Κουγιουμτζή στον «Αμλετ της σελήνης» του Θάνου Μικρούτσικου και το «Είν' αρρώστια τα τραγούδια» του Σταύρου Ξαρχάκου.

Τον Γιώργο Νταλάρα, τον Μίλτο Πασχαλίδη αλλά και την Ασπασία Στρατηγού, που θα τραγουδήσει μερικά από τα ωραιότερα λαϊκά του Μάνου, συνοδεύουν οι μουσικοί Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρα), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν), Αντώνης Καλιούρης (πνευστά), Στράτος Σαμνιώτης (κρουστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (τύμπανα). Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Νταλάρας, Γιώργος Παπαχριστούδης. Σχεδιασμός ήχου - ηχοληψία: Αντώνης Ζαχόπουλος, Βαγγέλης Κουλούρης. Φωτισμοί: Γιάννης Μανιατάκος.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Σάββατο 31 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα. Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Βύρωνας. Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, Θέατρο Γης - Θεσσαλονίκη. Και βεβαίως στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης» το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ