Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις απέναντι στους εκβιασμούς κυβέρνησης - ΔΕΗ

Από την κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα
Από την κινητοποίηση στην Πτολεμαΐδα
Κινητοποίηση στα ταμεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα πραγματοποίησαν την Τρίτη 27 Αυγούστου τα Σωματεία Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ), Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ) και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ), καταγγέλλοντας ότι η νέα διαδικασία ρύθμισης οφειλών - χρεών προς τη ΔΕΗ αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους καθώς βάζει νέες δυσκολίες σε χαμηλο-οφειλέτες που είναι κυρίως άνεργοι και εργαζόμενοι χαμηλών εισοδημάτων.

Παρέμβαση στα γραφεία της ΔΕΗ έγινε και στη Λάρισα, χτες Τετάρτη, από αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και της Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος σε μικρό έμπορο που αδυνατούσε να πληρώσει τις οφειλές του. Στο πλαίσιο μάλιστα της προβλεπόμενης διαδικασίας, που απογειώνει τους εκβιασμούς στη «μαρίδα» των οφειλετών, η ΔΕΗ «πέταξε έξω» από το σύστημά της τον επαγγελματία, απειλώντας τον μάλιστα ότι θα του πάρει και το «ρολόι», ενώ του έδινε προθεσμία να υπογράψει σύμβαση με άλλον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να παραμένουν.

Μετά την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της ΠΑΣΕΒΕ, ο επαγγελματίας εξασφάλισε την επανασύνδεση του ρεύματος και τη δέσμευση από την πλευρά της ΔΕΗ για διακανονισμό του χρέους.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, καθώς η ΔΕΗ αποστέλλει χιλιάδες εξώδικα, τη στιγμή που ο διακανονισμός χρεών είναι αδύνατος για πολλούς από τους οφειλέτες, καθώς προβλέπει την αποπληρωμή του 40% για να μπει κάποιος σε ρύθμιση.

Καταγγέλλει επίσης την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία, αξιοποιώντας τη λάσπη περί «μπαταχτσήδων», ετοιμάζει νέες αυξήσεις, την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις μένουν στο απυρόβλητο, ενώ χρωστάνε εκατομμύρια ευρώ. Απαιτεί να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική - λαϊκή οικογένεια, καμία αύξηση στα τιμολόγια στη λαϊκή κατανάλωση, να απαγορευτεί η διακοπή του ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ