Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο»

Λεπτομέρεια από την Τοιχογραφία του Στόλου (16ος αι. π.Χ.), που βρέθηκε στο Ακρωτήρι Θήρας

Eurokinissi

Λεπτομέρεια από την Τοιχογραφία του Στόλου (16ος αι. π.Χ.), που βρέθηκε στο Ακρωτήρι Θήρας
Το Αθέατο Μουσείο είναι μια επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που ανά διαστήματα προβάλλει επιλεγμένα αριστουργήματα από τον άγνωστο κόσμο των αρχαιοτήτων, που βρίσκεται στις αποθήκες. Μετά από 19 σύνολα αντικειμένων που έχουν παρουσιαστεί έως τώρα, το Αθέατο Μουσείο υποδέχεται «δύο πανάρχαια ταξίδια στο Αιγαίο».

Πρόκειται για ένα κωπήλατο πλοίο χωρίς ιστία, χαραγμένο πριν από 45 αιώνες πάνω σε σκεύος από τη Σύρο, και για ένα μοναδικό ομοίωμα λέμβου από χαλκό από την Αγία Ειρήνη της Κέας, που αναπαριστά έναν τύπο σκάφους γνωστού από τη μινωική και τη θηραϊκή εικονογραφία του 16ου αι. π.Χ.

Στις 30 Αυγούστου, 13 και 27 Σεπτέμβρη μέρα Παρασκευή, καθώς και στις 1 και 15 Σεπτέμβρη, καθώς και στις 13 Οκτώβρη μέρα Κυριακή, στις 13.00, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τα πανάρχαια ταξίδια των θαλασσοπόρων του προϊστορικού Αιγαίου στη Μεσόγειο και για τις άγνωστες οδύσσειες των Κυκλαδιτών.

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ