Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με δύο επαναλήψεις ξεκινά η σεζόν για το «Θησείον»

Από το περσινό ανέβασμα της παράστασης «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»
Από το περσινό ανέβασμα της παράστασης «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»
Επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο «Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες» (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή) «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, και «Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;» του Εντουαρντ Αλμπι.

Συγκεκριμένα, «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν», σε μετάφραση - σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και πρωτότυπη μουσική Βασίλη Παπακωνσταντίνου, κάνει πρεμιέρα στις 2 Οκτώβρη και θα παρουσιαστεί μόνο για τριάντα παραστάσεις από Τετάρτη έως Κυριακή στις 9 μ.μ.

«Πώς μπορείς να είσαι καλός όταν όλα γύρω σου είναι τόσο ακριβά;». Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο Μπρεχτ στο έργο. Ο θεατής και μέσα από αυτό το έργο μπορεί να αντιληφθεί το πιο σημαντικό στοιχείο στο θέατρο του Μπρεχτ, που δεν είναι αυτά που συμβαίνουν πάνω στη σκηνή. Σε αυτήν τίποτα δεν ολοκληρώνεται οριστικά, μένουν όλα εκκρεμή, για να εκπληρωθούν έξω από το θέατρο, στον πραγματικό κόσμο. Οπως γράφει στον επίλογο του έργου: «Πώς αυτό το κακό θα τελειώσει, ψάξτε να βρείτε μοναχοί σας... Πήγαινε ψάξε, αγαπητό κοινό, μια κατάλληλη λύση πρέπει να υπάρχει. Πρέπει, πρέπει, πρέπει!».

Παίζουν: Πέγκυ Τρικαλιώτη, Ηρώ Μουκίου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Νίκος Πουρσανίδης, Κώστας Κάππας, Μπέτυ Αποστόλου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Ηλέκτρα Σαρρή.

«Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;», σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη, θα παίζεται από τις 7 Οκτώβρη κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 μ.μ. Το 2000 ο βραβευμένος με τρία Πούλιτζερ Αμερικανός συγγραφέας Εντουαρντ Αλμπι έγραψε τη «Γίδα», η οποία θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του έργα μαζί με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;».

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ