Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με στόχο την «αναβάθμιση» της ικανότητάς του στον εγκλωβισμό του λαού

Τα επόμενα βήματα στη διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, που ολοκλήρωσε τη διήμερη συνεδρίασή της χτες, με τον Αλ. Τσίπρα να αναφέρει πως στόχος είναι «η οικοδόμηση του νέου ΣΥΡΙΖΑ και η διεύρυνση της απήχησής του στην κοινωνία», ως «αξιόπιστη» εναλλακτική για την αστική διαχείριση.

Στο φόντο της συζήτησης για το ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος για την οργανωτική προσαρμογή στις ανάγκες του ρόλου του ως βασικής δύναμης της σοσιαλδημοκρατίας και πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως η προσπάθεια αυτή «πρέπει να έχει ως στόχο την αναβάθμιση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι την υπέρβασή του. Τον μετασχηματισμό του σε ένα πλατύ, μαζικό, λαϊκό, δημοκρατικό κόμμα», που όπως είπε «θα εκφράζει την προοδευτική δημοκρατική παράταξη σε ολόκληρη την κοινωνική και ιστορική της βάση», προσθέτοντας πως «το εγχείρημά μας είναι ταυτόχρονα τομή αλλά και συνέχεια στη μέχρι σήμερα πορεία» σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην εσωκομματική κατάσταση, λέγοντας ότι «είναι μεγάλη πολυτέλεια να γυρίσουμε σε μια άχαρη και αδιέξοδη εσωστρέφεια και σε σκιαμαχίες μεταξύ μας. Οι επιθέσεις στον Γραμματέα και σε στελέχη μας δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν αμυντικά, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο εσωστρέφειας, αλλά συλλογικά προωθητικά, με ενότητα και σαφήνεια γραμμής και αποφάσεων».

Αναφερόμενος στα σενάρια απευθείας εκλογής του προέδρου, τόνισε πως «πρόκειται επίσης για μία συζήτηση αποπροσανατολιστική και χωρίς επίδικο» και πως σε ό,τι τον αφορά «δεν αισθάνομαι ότι χρειάζομαι καμία εκλογή για να αποκτήσω κύρος ηγεσίας». Ωστόσο, κάθε άλλο παρά το απέκλεισε, προσθέτοντας: «Η συζήτηση όμως για το νέο μοντέλο λειτουργίας του κόμματος και την εσωκομματική δημοκρατία εμπεριέχει και τον τρόπο που θα εκλέγονται στο μέλλον όχι μόνο ο πρόεδρος αλλά όλη η ηγεσία. Γιατί ένα θέμα είναι να αποφύγουμε την αρχηγοκεντρική λειτουργία του κόμματος, αλλά ταυτόχρονα ισότιμο θέμα είναι να αποφύγουμε και μία άγονη αναπαραγωγή και ηγεμονία μηχανισμών».

Ζήτησε ακόμη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «να χτίσουμε δομές ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση», εντάσσοντας σε αυτές και τα λεγόμενα «κοινωνικά δίκτυα» και μιλώντας για «ψηφιακό μετασχηματισμό» του κόμματος.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τη δημιουργία ενιαίου κέντρου με την «Προοδευτική Συμμαχία», την άμεση συγκρότηση ενιαίας Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης (ΚΟΕΑ), με την προσθήκη των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας και άλλων «προσωπικοτήτων» στην Κεντρική Επιτροπή, τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας «για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οργανωτικής λειτουργίας του Κόμματος (eSYRIZA)», τη δημοσιοποίηση της Πολιτικής Διακήρυξης για το νέο ξεκίνημα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη και την έναρξη καμπάνιας εγγραφών. Ακόμα, ανοιχτές συνελεύσεις για την εγγραφή νέων μελών και για την εκλογή νέων Συντονιστικών Νομαρχιακών Επιτροπών και ανασυγκρότηση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ