Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤ ΛΕΣΒΟΥ
Καταγγέλλουν συνθήκες εξοντωτικής πίεσης και κατάρρευσης υποδομών

Συνθήκες εξοντωτικής πίεσης και συνθήκες κατάρρευσης υποδομών στη Μόρια καταγγέλλουν με χτεσινή ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι στη Μόρια. Οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) εκφράζουν ανησυχία για τις συνθήκες εργασίας των ίδιων και τις συνθήκες διαμονής των προσφύγων, κάνοντας λόγο για οριακή και επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς ο αριθμός των φιλοξενούμενων έχει εκτοξευτεί στις 10.000.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι μόνο επείγοντα περιστατικά εξυπηρετεί το ιατρικό κλιμάκιο στη Μόρια, που αποτελείται από έναν γιατρό στην πρωινή βάρδια και έναν στην απογευματινή, χωρίς τη συνδρομή νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην έχουν περάσει από ιατρική καταγραφή τουλάχιστον 6.000 νεοεισερχόμενοι πρόσφυγες.

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε τέτοιες συνθήκες εξοντωτικής πίεσης και ανασφάλειας, αλλά και κατάρρευσης των υποδομών φιλοξενίας. Η κατάσταση είναι οριακή και εγκυμονεί κινδύνους για ξέσπασμα επιδημιών, θανάτων σε περίπτωση πολύ αντίξοων καιρικών συνθηκών, αυτοκτονιών, καθώς οι υπεράριθμοι διαβιούν σε άθλιες συνθήκες. Η άμεση αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Λέσβου αποτελεί επιτακτική ανάγκη για να γυρίσουμε σε συνθήκες κανονικότητας, ενώ δική μας εκτίμηση είναι ότι το ΚΥΤ Λέσβου θα πρέπει να λειτουργεί ως χώρος υποδοχής και ταυτοποίησης και όχι ως χώρος μακροχρόνιας φιλοξενίας και μάλιστα αριθμού πολλαπλάσιου από αυτόν που προβλέπουν οι προδιαγραφές του», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ