Σάββατο 31 Αυγούστου 2019 - Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Στο Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων θα δοθεί η εκκίνηση της νέας αγωνιστικής χρονιάς

Από τη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί πέρσι στο χώρο
Από τη συζήτηση που είχε πραγματοποιηθεί πέρσι στο χώρο
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ προετοιμάζουν ήδη τον χώρο όπου θα υποδεχτούν και φέτος τους συναδέλφους τους από τους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από τις σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και από την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων του Φεστιβάλ.

Κάθε χρόνο και πιο πλούσιο στο περιεχόμενό του, κάθε χρόνο και πιο ζωντανό, το Στέκι είναι τόπος συνάντησης όλων των νέων εργαζομένων που προβληματίζονται για το τι μπορούμε να κάνουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε και να δουλέψουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ολων αυτών που βλέπουν συνεχώς νέα εμπόδια να ορθώνονται στην ατομική τους προσπάθεια να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

Στο Στέκι κάθε χρόνο συναντιούνται αυτοί που δεν θέλουν να συμφιλιωθούν με την εργασιακή ζούγκλα, με την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, τα ατελείωτα ωράρια, τις επαγγελματικές ασθένειες και τα εργατικά «ατυχήματα» που πολλαπλασιάζονται και μάλιστα σε νέους ανθρώπους που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Αυτοί που δεν δέχονται ως φυσιολογικό το να ζουν με το άγχος της απόλυσης, με την εντατικοποίηση της δουλειάς «για να είναι παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί», οι νέοι που επιστρέφουν σιγά σιγά από τη σεζόν εξοντωμένοι, αλλά και οι νέοι που στο όνομα της πρακτικής άσκησης δούλευαν χωρίς δικαιώματα και με μισθούς - χαρτζιλίκι.

Αυτό που αναβαθμίζει και εμπλουτίζει τον χώρο κάθε χρόνο είναι η πείρα από τους αγώνες που δίνουν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μαζί με τους συναδέλφους τους μέσα από τα εργατικά σωματεία στους χώρους δουλειάς. Είναι ένας χώρος πάντα επίκαιρος και ζωντανός επειδή προβάλλει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση διεξόδου προς όφελος των εργαζομένων και των οικογενειών τους, το ανατρεπτικό πρόγραμμα εξουσίας του ΚΚΕ.

Συζήτηση, έκθεση και χώροι για σωματεία

Την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών. Οι νέοι εργαζόμενοι μαχητικά για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος». Το πάνελ της συζήτησης θα αποτελείται από τους: Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, και Θανάση Γκώγκο, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Στο Στέκι θα ξεχωρίζει η έκθεση με τίτλο: «Συλλογική οργάνωση και πάλη για τη ζωή που μας αξίζει». Στην έκθεση θα αποτυπώνεται η πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους απέναντι στα οξυμένα προβλήματα, αλλά και για τη διεκδίκηση δουλειάς και ζωής με σύγχρονα δικαιώματα. Θα φωτιστούν ιδιαίτερα ζητήματα διεκδίκησης και πρωτοβουλίες σωματείων από τους κλάδους που συγκεντρώνουν νέους ηλικιακά εργαζόμενους. Για παράδειγμα, η πάλη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, οι άθλιες συνθήκες δουλειάς στη σεζόν, τα εργατικά «ατυχήματα», η εργασιακή ζούγκλα για τους υπενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τους εργολαβικούς κ.ά.

Η έκθεση θα αναδεικνύει τη συμβολή των μελών της ΚΝΕ στην ανάπτυξη αγώνων στους κλάδους, μέσα από τη δράση τους στα εργατικά σωματεία. Την αναντικατάστατη συμβολή του ΠΑΜΕ και των σωματείων που συσπειρώνονται σε αυτό. Τη σημαντική μάχη που δίνουν εκατοντάδες εργατικά σωματεία για να πετάξουν από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος ανθρώπους της εργοδοσίας. Αυτούς που με την κάλυψη δικηγόρων, δικαστών, μπράβων και της αστυνομίας στήνουν όργια νοθείας στις αρχαιρεσίες για να εξασφαλίζουν ότι θα μπορεί η εργοδοσία να «διαπραγματεύεται» με τον... εαυτό της.

Ακόμα, στο χώρο θα υπάρχει περίπτερο με θέμα «Γράψου στο Σωματείο σου. Μάθε τα δικαιώματά σου», όπου θα φιλοξενηθούν εργατικά σωματεία που βρίσκονται στη δύναμη του ΠΑΜΕ και δραστηριοποιούνται σε κλάδους που συγκεντρώνουν νέους, όπως είναι το Εμπόριο, ο Επισιτισμός - Τουρισμός, οι Τηλεπικοινωνίες, οι Κατασκευές, η Εκπαίδευση και η Υγεία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σωματείο του κλάδου τους, να μιλήσουν με εκπροσώπους από τη διοίκησή του και να γίνουν μέλη του. Ακόμα, θα υπάρχει χώρος των σπουδαστών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, ώστε να γνωρίσουν τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τις σπουδές, τα δικαιώματα και την επαγγελματική προοπτική των σπουδαστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μετά την απεργία... στο Στέκι Νέων Εργαζομένων (2023-09-22 00:00:00.0)
Οργάνωση και πάλη για τη ζωή που μας αξίζει (2019-09-21 00:00:00.0)
Ξεχωριστό και αναβαθμισμένο το Στέκι Νέων Εργαζομένων και Ανέργων (2018-09-18 00:00:00.0)
Πείρα από την κομματική δουλειά στις σχολές μαθητείας - κατάρτισης (2015-02-28 00:00:00.0)
Για τη συμμετοχή της νεολαίας στα σωματεία (2012-11-04 00:00:00.0)
Γερά, σταθερά βήματα σε όλα τα μέτωπα (2009-02-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ