Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κάθε απόλυση συνδικαλιστή είναι «αιτία πολέμου»

Καταγγελία για την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Electra Metropolis», όπου τη Δευτέρα θα γίνει κινητοποίηση

Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Από παλιότερη κινητοποίηση του Συνδικάτου
Την εκδικητική απόλυση εργαζόμενου από το ξενοδοχείο «Electra Metropolis» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Τη Δευτέρα 9/9, στις 5 μ.μ., οργανώνει κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο, στην οδό Μητροπόλεως, διεκδικώντας την ανάκλησή της.

Ο εργαζόμενος, Βαγγέλης Μπάκας, απολύθηκε την Τρίτη 27/8 από την εταιρεία «Αγία Δύναμις ΑΕ», η οποία λειτουργεί την ξενοδοχειακή μονάδα, με διευθύνοντα σύμβουλο τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γ. Ρέτσο. Η απόλυση ήρθε μετά από 2,5 χρόνια δουλειάς σε θέση μάγειρα, με αστείες δικαιολογίες, όπως ότι «δεν μπορούσε να δέσει με την ομάδα» και ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα δεν είχε καταγραφεί καμιά παρατήρηση για τη δουλειά του.

Ο εργαζόμενος «άρχισε να απασχολεί την εργοδοσία όταν αποφάσισε μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο να διεκδικήσει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας», σχολιάζει το Συνδικάτο. Οπως εξηγεί, βγήκε ως μέλος του Συνδικάτου μπροστά, σε μια περίοδο που στον χώρο οι εργαζόμενοι αντιμετώπιζαν απλήρωτες υπερωρίες και συνθήκες εντατικοποίησης, που οδήγησαν πολλούς ακόμα και σε παραιτήσεις.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια! Θα παλέψουμε για την ανάκληση της απόλυσης με όλα τα μέσα, αφού δεν αφορά μόνο το ξενοδοχείο "Electra Metropolis", αλλά όλο τον κλάδο», τονίζει το Συνδικάτο και ξεκαθαρίζει πως «κάθε απόλυση συνδικαλιστή που υπερασπίζεται τα εργασιακά μας δικαιώματα είναι αιτία πολέμου». Υπενθυμίζει ότι το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι έχουν παλέψει πολλές φορές ενάντια σε απολύσεις, με τελευταίο παράδειγμα την ανάκληση της απόλυσης μάγειρα από το ξενοδοχείο «Grand Hyatt».

«Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοσία. Αυτό που λένε ορισμένοι συνάδελφοι ότι "όποιος τους πάει κόντρα φεύγει" ισχύει μόνο όπου βασιλεύει η σιωπή, τα σκυμμένα κεφάλια, η αποδοχή όλων των αντεργατικών μεθοδεύσεων. Οπου οι εργαζόμενοι σηκώνουν κεφάλι, συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά και διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβής, η εργοδοσία τα βρίσκει σκούρα», σημειώνει το Συνδικάτο και διεκδικεί να παρθεί πίσω η απόλυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ