Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία για την Υγεία στη Χίο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο Χίου την Παρασκευή 6/9, στις 11.30 π.μ., καλούν σωματεία και φορείς του νησιού. Την κινητοποίηση οργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ), ενώ το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής της να πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία.

«Η πλήρης κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία, μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, που θα διαθέτει όλη την απαραίτητη στελέχωση και τις υποδομές είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων», τονίζει και προσθέτει: «Η υγεία του λαού δεν μπορεί να περιμένει».

Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου και η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου (ΠΟΑμεΑΒΑ).

Στο μεταξύ, η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε ανακοίνωσή της αναδεικνύει τις δραματικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα χωριά της Χίου και τις επιπτώσεις τους στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, με πρόσφατο παράδειγμα το θάνατο κατοίκου στην Αμανή, ενώ καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ