Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Διεκδικούν λύσεις μπροστά στην έναρξη της σχολικής χρονιάς

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας προγραμματίζουν σήμερα, Πέμπτη, στις 2 μ.μ., οι Α', Γ', Δ' και Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, στα ΓΕΛ και τα Γυμνάσια, κ.ά.

Την ίδια ώρα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Α. Κόπτσης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν πολλά κενά εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (500 συνολικά για κάθε βαθμίδα), όμως είπε ότι θα καλυφθούν εντός των επόμενων ημερών και σίγουρα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11/9.

Αναφερόμενος στα κτιριακά προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε σχολικές μονάδες στη Χαλκιδική και τη Θεσσαλονίκη, όπως το 1ο Πειραματικό Δημοτικό και το 44ο Δημοτικό Σχολείο, που κρίθηκαν ακατάλληλα, είπε ότι έχουν μπει στην τελική ευθεία για την επίλυσή τους. Το 1ο Πειραματικό θα μεταστεγαστεί στην παλιά Οικοκυρική Σχολή επί της οδού Εγνατίας, ενώ το 44ο Δημοτικό Σχολείο από 6θέσιο μετατρέπεται σε 3θέσιο και οι μαθητές θα μεταφερθούν στο 34ο Δημοτικό Σχολείο.

Σε ό,τι αφορά τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή είπε ότι θα λειτουργήσει κανονικά φέτος σε όλους τους δήμους της Περιφέρειας, όμως θα είναι δύσκολη η εφαρμογή της στους δήμους Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, όπου προβλέπεται να ξεκινήσει του χρόνου, καθώς λείπουν τουλάχιστον 90 αίθουσες (70 στο δήμο Θεσσαλονίκης και 20 στο δήμο Καλαμαριάς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ