Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Σύσκεψη με χοροδιδάσκαλους και χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πάτρας

Η Οργάνωση Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», διοργανώνει σύσκεψη με χοροδιδάσκαλους και χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους της Πάτρας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (πλ. Πυροσβεστείου, Αστιγγος και Μπιζανίου) την Παρασκευή 6/9, στις 18.30.

Ο τίτλος της σύσκεψης είναι: «45χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", βήμα ανάδειξης της ερασιτεχνικής δημιουργίας, του λαϊκού πολιτισμού» και θα μιλήσει ο Θανάσης Μελάς, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

Ηδη αρκετοί σύλλογοι της πόλης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Πάτρα, που φέτος θα γίνει στις 13 και 14 Σεπτέμβρη στο Νότιο Πάρκο. Οπως αναφέρει και στο κάλεσμά της, «η ΟΠ Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ θεωρεί υποχρέωση να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", δίνοντάς τους βήμα στην Κεντρική Σκηνή, πολιτιστικούς συλλόγους και χορευτικά τμήματα της ευρύτερης περιφέρειας της Αχαΐας, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει ένα πολιτιστικό γίγνεσθαι στην περιοχή τους με ιδιαίτερες αξίες και κουλτούρα. Χορευτικά που αντιμετωπίζουν και αναδεικνύουν με μία σύγχρονη αντίληψη την υπόθεση ελληνικός λαϊκός πολιτισμός. Η πρόσκληση αυτή είναι επιβράβευση μιας δύσκολης προσπάθειας που καταβάλλουν από κοινού χορευτές, χοροδιδάσκαλοι και διοικήσεις πολιτιστικών συλλόγων.

Στόχος είναι η αναγνώριση αυτής της δουλειάς μέσα από τους χιλιάδες θεατές που φιλοξενούνται στις εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Θεατές οι οποίοι έχουν διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, αλλά μέσα από το Φεστιβάλ της ΚΝΕ γεμίζουν αισιοδοξία για έναν δικαιότερο κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ