Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Υποβάθμιση από τον «Fitch»

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας «Fitch» ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο του Χονγκ Κονγκ στη βαθμίδα «AA», από τη βαθμίδα «AA+», εκτιμώντας ότι υπάρχει περαιτέρω αρνητική προοπτική.

Ο «Fitch» μιλά για «μήνες επίμονων συγκρούσεων και βίας» που έχουν προκαλέσει «μακροπρόθεσμη βλάβη στις διεθνείς αντιλήψεις για το σύστημα διακυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ και το κράτος δικαίου, όπως επίσης έθεσαν σε αμφισβήτηση τη σταθερότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος». Επίσης, αναφέρει ότι μεγαλώνει η αβεβαιότητα, εξαιτίας προκλήσεων που διαμορφώνει η στενότερη «ενσωμάτωση (του Χονγκ Κονγκ) με την ηπειρωτική Κίνα».

Η επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ (που από το 1998 «επέστρεψε» στην Κίνα αλλά απολαμβάνει καθεστώς ειδικής αυτονομίας στο πλαίσιο της αρχής «Μία χώρα - δύο συστήματα»), Κάρι Λαμ, αντέδρασε λέγοντας ότι «δεν συμφωνούμε» με την απόφαση του «Fitch» και κρίνοντας σκόπιμο να σημειώσει ότι το «κράτος δικαίου δεν έχει επηρεαστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ