Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Κυκλοφορεί το Σάββατο ο «Οδηγητής»

Κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη το νέο τεύχος του «Οδηγητή»!

Μαζί με τον «Οδηγητή», οι αναγνώστες του θα πάρουν και την ειδική έκδοση της Επιτροπής Κατά των Ναρκωτικών του ΚΣ της ΚΝΕ με τίτλο: «Ψάξε την πραγματική ουσία... Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Στην έκδοση μπορεί κανείς να βρει πλήθος στοιχείων, ερωτήσεων - απαντήσεων, ερευνών, ζωντανών περιγραφών που αποδομούν τα αντιδραστικά ιδεολογήματα με τα οποία το σύστημα βομβαρδίζει τη νεολαία γύρω από το ζήτημα της χρήσης ουσιών. Αναδεικνύεται η θέση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πως ο συμβιβασμός με τα ναρκωτικά είναι συμβιβασμός με τις αιτίες που οδηγούν στη χρήση και την εξάρτηση, αιτίες βαθιά δεμένες με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.

Το εξώφυλλο και μεγάλο μέρος της ύλης του τεύχους δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένα στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που το Σεπτέμβρη κορυφώνει το ταξίδι του με εκδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και φυσικά με τις κεντρικές εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση, στην Αθήνα, στις 19 - 21 Σεπτέμβρη.

Δημοσιεύεται το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, αλλά και οι ημερομηνίες και οι ομιλητές στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας. Παρουσιάζει, επίσης, το πρόγραμμα και το περιεχόμενο που θα έχουν όλοι οι χώροι και τα Στέκια που θα υπάρχουν στις κεντρικές εκδηλώσεις της Αθήνας.

Ο «Οδηγητής» γιορτάζει και τιμά τα 45 χρόνια του Φεστιβάλ με ένα πολύ ξεχωριστό τετρασέλιδο αφιέρωμα. Στελέχη του Κόμματος που διετέλεσαν Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ ή είχαν ξεχωριστή συμβολή και ευθύνη στο πολύχρονο διάστημα κατά το οποίο το Φεστιβάλ καθιερώθηκε ως το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας, θυμούνται και περιγράφουν τη συγκλονιστική αυτή πορεία.

Στην ύλη του «Οδηγητή» ξεχωρίζουν, επίσης:

  • Αρθρο με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία για τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις
  • Αρθρα για τη νέα χρονιά σε σχολεία και πανεπιστήμια
  • «Οδηγός επιβίωσης»... για νέους ΕΠΑΛίτες
  • «Πάμε Γυμνάσιο»: 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
  • Αρθρο για τις εξελίξεις στα Εργασιακά
  • Αρθρο για το περιβάλλον και τις καταστροφές στον Αμαζόνιο
  • Κείμενο για το Μουντομπάσκετ
  • Ρεπορτάζ από τη διεθνή δραστηριότητα της ΚΝΕ και παρουσίαση του 11ου Διημέρου της Οργάνωσης στη Γερμανία
  • «Μαθαίνω για τις φυσικές επιστήμες»: Γαλιλαίος, ο «σηματοδότης» της νέας εποχής

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ