Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ανακοίνωση με αφορμή χορηγίες επιχειρηματιών στα σχολεία

Αλλο ένα κρούσμα εισβολής επιχειρηματιών στα σχολεία, με τη μορφή των «χορηγιών», είχαμε την προηγούμενη βδομάδα στη Μαγνησία. Πιο συγκεκριμένα, αξιοποιώντας τα οξύτατα οικονομικά και κτιριακά προβλήματα των σχολείων που έχουν δημιουργήσει τα προηγούμενα χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, ο επιχειρηματικός όμιλος της «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» προσπαθεί να εμφανιστεί ως κοινωνικά ευαίσθητη επιχείρηση, με την κατασκευή και τοποθέτηση στεγάστρου στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο και κάλυψη της αναβάθμισης του φωτισμού στις αίθουσες διδασκαλίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς. Η χορηγία αυτή έρχεται να προστεθεί στην παραλαβή από τον πρόεδρο του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και αιρετό του ΠΥΣΠΕ, σχολικών ειδών που διανεμήθηκαν σε έξι Δημοτικά και ένα Νηπιαγωγείο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, τα οποία συγκεντρώθηκαν από την Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου, τον κατεξοχήν φορέα της εργοδοτικής άποψης και έκφρασης.

Κάνοντας χορηγίες στα σχολεία, η ΑΓΕΤ επιδιώκει να εξιλεωθεί για τα τεράστια προβλήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, με τραγικές συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των κατοίκων. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει τους κατοίκους της περιοχής σε κινητοποιήσεις, τις οποίες, προφανώς, προσπαθεί να αποτρέψει. Πατώντας, λοιπόν, η ΑΓΕΤ και οι υπόλοιποι στην υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, που οξύνει στο έπακρο τα προβλήματα των σχολείων, βρίσκουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν στα μάτια της κοινωνίας τον ρόλο των μεγάλων οικονομικών ομίλων, επιχειρούν να εμφανίσουν την ιδιωτική πρωτοβουλία ως κοινωνικά ευαίσθητη για το μέλλον των παιδιών. Είναι υποκριτικό εκείνοι που στο βωμό του κέρδους καταληστεύουν τον λαό και σκορπίζουν θάνατο, καταστρέφοντας το περιβάλλον, να θέλουν, μέσω των χορηγιών στα σχολεία, να βελτιώσουν το κοινωνικό τους προφίλ και να εμφανίζονται ως ευεργέτες.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Μαγνησίας εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτή την εξέλιξη και απαιτεί την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων όρων για τη λειτουργία των σχολείων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα, αναδεικνύει πως οι αυτοαξιολογήσεις που ετοιμάζουν για τα σχολεία περιλαμβάνουν την επιβεβαιωμένη απαίτηση του ΟΟΣΑ τα σχολεία να αναζητούν χορηγούς για να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες τους. Η ανακοίνωση σημειώνει πως αν δεν υπάρξει αντίδραση, το σχολείο της αγοράς θα αρχίσει να ξεφυτρώνει πάνω στα συντρίμμια που αφήνουν τα αντιδραστικά μέτρα οπισθοδρόμησης που μας επιβάλλουν ΕΕ, ΟΟΣΑ και οι αλλεπάλληλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οξυνση των ταξικών φραγμών και υποβάθμιση της μόρφωσης (2021-07-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2021-07-27 00:00:00.0)
Συνεδρίασε η Επιτροπή Διαλόγου για την Παιδεία (2015-12-29 00:00:00.0)
Δήμοι... σερβιτόροι της «Coca Cola» (2014-07-12 00:00:00.0)
Εξω οι χορηγοί και οι ΜΚΟ από το σχολείο! (2011-12-24 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΒΙΕΣΚ (2002-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ