Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΒ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ - ΑΛΣΟΥΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στο στοίβαγμα παιδιών σε ακατάλληλες αίθουσες

Τα προβλήματα που δημιουργεί η καθιέρωση της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής μόνο στα χαρτιά και χωρίς την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών συνεχίζουν να αναδεικνύονται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Πολλαπλά προβλήματα προκαλεί η απόφαση να μοιραστούν σε δημοτικά σχολεία του δήμου Ν. Ιωνίας τα νήπια και να «λυθεί» έτσι το ζήτημα της στέγασής τους. Αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς έχει προκαλέσει η απόφαση για παραχώρηση αιθουσών του 10ου Δημοτικού Ν. Ιωνίας για να λειτουργήσουν ως παραρτήματα των 2ου - 13ου και 14ου Νηπιαγωγείων, καθώς το σχολείο σύμφωνα με τους γονείς αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα και υλικοτεχνικές ελλείψεις, ενώ νήπια θα αναγκαστούν να μετακινηθούν μέχρι και 3,5 χιλιόμετρα από τα σπίτια τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Καλογρέζας - Αλσούπολης του ΚΚΕ τονίζει την αναγκαιότητα της φοίτησης των παιδιών σε δομές Προσχολικής Αγωγής, ενώ παράλληλα σημειώνει πως τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η τωρινή της ΝΔ δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής. «Από κοντά και ο δήμος της Νέας Ιωνίας δεν έκανε τίποτα για να εξασφαλίσει τις απαραίτητες δομές, όπως κατάλληλοι χώροι και κτίρια για να εγκατασταθούν τα προνήπια και τα νήπια.

Αντίθετα: Προχωράει σε δέσμευση ακατάλληλων αιθουσών διδασκαλίας από τα δημοτικά σχολεία, βιβλιοθηκών ή τραπεζαρίας, μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία, μακριά από τον τόπο διαμονής τους, και άλλες τέτοιες απαράδεκτες και αντιπαιδαγωγικές "λύσεις'", προκειμένου να απορροφήσουν άρον άρον τα παιδιά στα νηπιαγωγεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οπως αναφέρεται επίσης, «στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 26 Αυγούστου επικυρώθηκε η πρόταση της απερχόμενης δημοτικής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, που υπερψηφίστηκε και υλοποιείται και από τη νέα, να χρησιμοποιήσει 7 αίθουσες από δημοτικά σχολεία του δήμου, όπως και μια προκατασκευασμένη αίθουσα ελαφριάς κατασκευής. Το ίδιο προβλέπεται και για το 10ο Δημοτικό Σχολείο στην Αλσούπολη, γεγονός που δίκαια έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Αυτές οι αίθουσες θα χρησιμεύσουν ως παραρτήματα νηπιαγωγείων για ένα χρόνο. Βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι μόνο προσωρινή δεν είναι αυτή η λύση, αφού δεν έχει προβλεφθεί κατασκευή κανενός νηπιαγωγείου στην περιοχή μας».

Το ΚΚΕ αναφέρεται επίσης στο γεγονός ότι ο 6ος Παιδικός Σταθμός στην Αλσούπολη έκλεισε λόγω ακαταλληλότητας και έτσι δύο συνοικίες της Νέας Ιωνίας, Καλογρέζα και Αλσούπολη, δεν έχουν δημοτικό παιδικό σταθμό. «Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές οι γονείς να υποχρεώνονται να στραφούν στην ιδιωτική Εκπαίδευση, με μεγάλο κόστος, ή να κρατάνε τα παιδιά στο σπίτι, με τις γνωστές συνέπειες», σημειώνει και προσθέτει: «Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" για την οποία μας μιλάνε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μη συμβιβαστούν με αυτήν την κατάσταση. Εν έτει 2019 τα παιδιά να στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες και να τους λέμε και ευχαριστώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ