Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Ιασώ»

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «Ιασώ» στο Μαρούσι, την Τρίτη 17/9 στις 4 μ.μ., καλεί το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, απαιτώντας την άμεση μεταφορά των εργαστηρίων του «Ιασώ» σε κατάλληλο χώρο.

Οπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο, οι 30 εργαζόμενοι των κεντρικών εργαστηρίων του νοσοκομείου δουλεύουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες: Ο χώρος όπου στεγάζεται σήμερα το εργαστήριο βρίσκεται στο 3ο υπόγειο, εκεί που κάποτε λειτουργούσε πάρκινγκ αυτοκινήτων. Για να εξοικονομηθεί χώρος το πάρκινγκ έγινε... μικροβιολογικό εργαστήριο. Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει παράθυρο ούτε για δείγμα, ενώ το ύψος είναι 2 μέτρα και 30 εκατοστά.

Στο 2ο υπόγειο, πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, λειτουργεί πάρκινγκ με αποτέλεσμα καυσαέρια από εξατμίσεις να εισρέουν στο εργαστήριο.

«Αυτές είναι οι συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι σε έναν από τους πιο κερδοφόρους ομίλους της Ιδιωτικής Υγείας, που μάλιστα πρόσφατα εξαγοράστηκε από επενδυτικό πολυεθνικό όμιλο. Η εργοδοσία βάζει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων και αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε στιγμή. Είναι επιτακτική η ανάγκη μεταφοράς των εργαστηρίων», υπογραμμίζει το Σωματείο, το οποίο έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Εχει ζητήσει επίσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας να πραγματοποιήσουν έλεγχο του χώρου.

Μπροστά στην αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου και στη στάση της εργοδοσίας και των μηχανισμών της, το Σωματείο απαντά με την κινητοποίηση της Τρίτης και καλεί τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους συνδικαλιστές του κλάδου, να δράσουν ενωμένα και αποφασιστικά ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ