Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Ο Νταβούτογλου έφυγε μόνος του από το ΑΚΡ

Ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει νέο κόμμα

ΑΓΚΥΡΑ.--

Το ιδρυτικό στέλεχος του (κυβερνώντος σήμερα ισλαμοσυντηρητικού κόμματος) ΑΚΡ Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι τελικά αποχωρεί μόνος του από το κόμμα «για το οποίο ιδρώσαμε και μοχθήσαμε». Λίγες μέρες μετά την παραπομπή σε πειθαρχικά όργανα του ΑΚΡ (με την κατηγορία της παραβίασης βασικών αρχών), ο Νταβούτογλου «πρόλαβε» τις εξελίξεις και δίπλα σε άλλα πρώην βασικά στελέχη του ΑΚΡ, υποστήριξε ότι το ΑΚΡ «ελέγχεται από ένα στενό κύκλο προσώπων» και «δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να δώσει λύση στα προβλήματα. Είναι φανερό ότι τα κανάλια αυτοκριτικής, κοινής γνώμης και διαβουλεύσεων είναι κλειστά και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής».

Μεταξύ άλλων ο Νταβούτογλου είπε ότι «η δημιουργία ενός νέου πολιτικού κινήματος και η αναχώρηση προς ένα νέο δρόμο αποτελεί ιστορική υπευθυνότητα για μας αλλά και υποχρέωση απέναντι στο έθνος μας», αναγγέλλοντας ουσιαστικά δημιουργία νέου κόμματος.

  • Τουλάχιστον 7 άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην ανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ (όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι) της Τουρκίας, την Πέμπτη το βράδυ. Οι αρχές μίλησαν για «επίθεση» που απέδωσαν στο ΡΚΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ