Σάββατο 14 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Αντιδράσεις στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια

ΠΑΡΙΣΙ.--

Απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης Μακρόν ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις Μεταφορές, στη Γαλλία, με μεγάλη συμμετοχή, ειδικά στο μετρό του Παρισιού.

Με στόχο τη μείωση της «συνταξιοδοτικής δαπάνης» - που ιεραρχείται σταθερά σε όλη την ΕΕ - η κυβέρνηση Μακρόν προτάσσει την ενιαιοποίηση διαφορετικών καθεστώτων συνταξιοδότησης, που ίσχυαν μέχρι τώρα σε κλάδους με διάφορες ιδιαιτερότητες, όπως νυχτερινά ωράρια, κυλιόμενο ωράριο κ.τ.λ. Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, παρουσιάστηκε έκθεση που συνέταξε ο Ζαν Πολ Ντελεβουά (που ορίστηκε «ύπατος αρμοστής για τις συντάξεις»), όπου καθορίζεται συγκεκριμένα ο στόχος της μείωσης της «συνταξιοδοτικής δαπάνης» κατά 20% - 25% από το 2020 μέχρι το 2050. Συνολικότερα, στόχος είναι να καταργηθεί κάθε στοιχείο αναλογικότητας που είχε απομείνει στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Γαλλίας, ώστε να στρωθεί ακόμα περισσότερο το έδαφος στην επέκταση των επαγγελματικών ταμείων αλλά και της απευθείας ιδιωτικής ασφάλισης.

Για να διασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, η κυβέρνηση ξεκινά αυτήν την περίοδο νέο γύρο «κοινωνικού διαλόγου», με τις εργοδοτικές ενώσεις αλλά και τις συμβιβασμένες ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ