Τρίτη 17 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Κινητοποίηση για την ανάκληση των 14 απολύσεων

Από την κινητοποίηση στα γραφεία της «Minoan Lines» στον Πειραιά
Από την κινητοποίηση στα γραφεία της «Minoan Lines» στον Πειραιά
Την ανάκληση των 14 απολύσεων στις οποίες έχει προχωρήσει η εργοδοσία της «Minoan Lines» απαίτησαν την περασμένη Πέμπτη οι δυνάμεις της Επιτροπής Αγώνα Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπάλληλων, με κινητοποιήσεις έξω από τα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συζήτησαν με τους εργαζομένους την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας απέναντι στην προσπάθεια της εταιρείας να φορτώσει στην πλάτη τους την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει ότι στην τριμερή συνάντηση που έγινε την ίδια μέρα στην Επιθεώρηση Εργασίας, επιβεβαιώθηκε ο υπονομευτικός ρόλος του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

«Παρά τις αγωνιστικές τους κορόνες, οι πλειοψηφίες σε ΠΑΣΕΝΤ, ΟΙΥΕ και Εργατικό Κέντρο Ηράκλειου απέδειξαν ότι καμία διάθεση δεν έχουν για να οργανώσουν την απάντηση των εργαζομένων. Οπως τόσα χρόνια αποφεύγουν κάθε συλλογική διαδικασία που θα εμπνέει και θα συσπειρώνει τους εργαζόμενους, έτσι και τώρα καταφεύγουν μόνο σε λύσεις μέσω της δικαστικής οδού, αρνούμενοι κάθε αγωνιστική κινητοποίηση», σημειώνει.

Ειδικά όσον αφορά την πλειοψηφία της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ, υπενθυμίζει ότι δεν έχει απαντήσει στο κάλεσμα των δυνάμεών της για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης.

Στη συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ στο επιχειρησιακό σωματείο της «Minoan Lines» ανέδειξε ότι και αυτές οι απολύσεις στόχο έχουν τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και τόνισε ότι στο στόχαστρο μπήκαν εργαζόμενοι που αγωνίζονται και είναι γραμμένοι στο σωματείο τους, με στόχο να υπονομευτούν τόσο η επιχειρησιακή όσο και η κλαδική ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ