Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Η ανάμειξη Γερμανίας, Γαλλίας και ΗΠΑ στις προσπάθειες για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Σερβίας - Κοσσυφοπεδίου «θέτει τη Ρωσία ξανά στο παιχνίδι», υποστηρίζει χτεσινό δημοσίευμα της αλβανόφωνης εφημερίδας «Zeri» της Πρίστινας, εκτιμώντας ότι μία τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ και τα «προνόμια» των Σέρβων του προτεκτοράτου.

ΜΟΝΡΟΒΙΑ.-- Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία στον κοιτώνα σχολείου διδασκαλίας του Κορανίου ανατολικά της πρωτεύουσας της Λιβερίας, Μονρόβια, προκάλεσε χτες το θάνατο 27 μικρών μαθητών. Από την πυρκαγιά γλίτωσαν μόνο ο ιμάμης και δύο μαθητές. Στον τόπο της τραγωδίας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Λιβερίας, επιφανής πρώην ποδοσφαιριστής Τζορτζ Γουία.

ΚΑΪΡΟ.-- Σε δύο διαφορετικά ένοπλα περιστατικά στο βορειοανατολικό προάστιο του Καΐρου, Ουμπούρ, Αιγύπτιοι αστυνομικοί σκότωσαν χτες συνολικά εννιά ύποπτους ως μέλη της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι».

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο πρώην διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, Κόρεϊ Λεβαντόφσκι, συγκρούστηκε με τους Δημοκρατικούς στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την άρνησή του να απαντήσει σε ερωτήσεις, σχετικές με τις συζητήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Τραμπ. Ο ίδιος δήλωσε ότι μπορούσε να μιλήσει μόνο για όσα περιλαμβάνονται στο πόρισμα της έρευνας του Ρόμπερτ Μάλερ (μετά από οδηγία που έλαβε από τον Λευκό Οίκο).

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- «Λουκέτο» στον (δικής του ιδιοκτησίας) τηλεοπτικό σταθμό «Future TV» έβαλε χτες ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Σαάντ Χαρίρι, αφήνοντας αδιευκρίνιστο εάν θα καταβάλει τους μισθούς πολλών μηνών που οφείλει στους δεκάδες εργαζόμενους του καναλιού, που ιδρύθηκε το 1993 από τον πατέρα του (δολοφονηθέντα πριν από 14 χρόνια σε βομβιστική επίθεση) πρώην Πρόεδρο Ραφίκ Χαρίρι. Οι εργαζόμενοι του καναλιού έκαναν επί μήνες απεργία διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

ΜΟΣΧΑ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Το ρωσικό πόρταλ που ειδικεύεται σε θέματα αεροπορίας και άμυνας «Avia.Pro» μετέδωσε πως ο ρωσικός στρατός έδωσε «πράσινο φως» στις συριακές ένοπλες δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν το αντιπυραυλικό σύστημα «S-300» κατά νέας επίθεσης από ισραηλινά αεροσκάφη στο εσωτερικό της Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ