Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΕΤΕ)
Την Παρασκευή τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής

Από την περσινή έκθεση
Από την περσινή έκθεση
Ανοίγουν αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ. οι πύλες του Βυζαντινού Μουσείου (Βασιλίσσης Σοφίας 22, μετρό «Ευαγγελισμός»), το οποίο φιλοξενεί την έκθεση γλυπτικής που διοργανώνει το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου, έως και τις 28 Οκτώβρη θα εκτίθενται έργα μεσαίου μεγέθους (από μισό έως ενάμισι μέτρο) που δημιουργήθηκαν από το 2008 και μετά, με τη συμμετοχή 120 γλυπτών. Η συνεργασία του ΕΕΤΕ με το Βυζαντινό Μουσείο, που παραχωρεί το χώρο και φιλοξενεί την έκθεση, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό, στους χιλιάδες Ελληνες και ξένους επισκέπτες του Μουσείου αλλά και σε κάθε περαστικό, ελεύθερα, να γνωρίσει μεγάλο μέρος της σύγχρονης γλυπτικής δημιουργίας του τόπου μας και μάλιστα στον ανοιχτό χώρο, που ταιριάζει στην τέχνη της γλυπτικής.

Παράλληλα με τον αγώνα που κάνει για την παρουσία της Τέχνης στον δημόσιο χώρο, το ΕΕΤΕ διοργανώνει κάθε χρόνο έκθεση γλυπτικής υπαίθρια, με στόχο την προβολή της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Αλλωστε, ως ο συλλογικός φορέας των εικαστικών καλλιτεχνών, στη μακρόχρονη πορεία του είχε πάντα την πολιτική να προβάλλει το καλλιτεχνικό έργο των μελών του στην κοινωνία, χωρίς εμπόδια, χωρίς μεσάζοντες.

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα και Τρίτη από τις 12.30 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ