Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΑ
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών, ενώ προετοιμάζονται οι αντιιμπεριαλιστικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

«Να μην ανανεωθεί η "Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" ΗΠΑ - Ελλάδας.

Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις.

Να αποδεσμευτεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες φαντάροι από αποστολές εκτός συνόρων».

Με αυτό το κάλεσμα ξεδιπλώνεται σε όλη τη χώρα η πολύμορφη δραστηριότητα που αναπτύσσουν Επιτροπές Ειρήνης, εργατικά σωματεία, φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στη δρομολογούμενη ανανέωση της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις και τον δεύτερο γύρο του λεγόμενου «Στρατηγικού Διαλόγου» με τις ΗΠΑ, που μετατρέπει ολόκληρη τη χώρα σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καμπάνια συλλογής υπογραφών, που μετράει ήδη χιλιάδες και συνεχίζεται σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές, ενώ όποιος το επιθυμεί μπορεί να υπογράψει και ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://eedye.gr/local_committees/petition-against-greek-usa-agreement.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία των συγκεντρώσεων ενάντια στην ανανέωση της Συμφωνίας:

Στην Αθήνα η προγραμματισμένη για τις 2 Οκτώβρη συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας μετατέθηκε λόγω της κήρυξης γενικής απεργίας και, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις (εργατικά συνδικάτα - ΕΕΔΥΕ - φοιτητικοί σύλλογοι - ΟΒΣΑ - ΟΓΕ - ΑΣΓΜΕ), θα οριστεί νέα ημερομηνία για τη συγκέντρωση, η οποία θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, σε συνδυασμό με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μ. Πομπέο, στην Αθήνα.

Στη Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στη στρατιωτική Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ, που συγκροτήθηκε στην προχτεσινή σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ και τη συμμετοχή συνδικάτων και φορέων, αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία και την επίσκεψη Πομπέο, την Τρίτη 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Ομοίως, σε σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας αποφασίστηκαν η συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής υπογραφών και η πραγματοποίηση πικετοφορίας τη Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., από το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, και συλλαλητηρίου τις μέρες που θα πραγματοποιείται η επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα.

Στα Χανιά αποφασίστηκε σε σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα (εργατικά συνδικάτα, Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, Αγροτικοί Σύλλογοι, Σύλλογος Γυναικών Χανίων) να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 4 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις για την οργάνωση της δράσης. Για σήμερα, Παρασκευή:

-- H Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας - Δυτικής Αχαΐας καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αλεξανδρούπολης καλεί σε σύσκεψη, στις 7.30 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ