Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Την ανάγκη να πραγματοποιηθεί έγκαιρα ο διαγωνισμός πρόσληψης για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να ληφθούν μέτρα, ώστε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτό, μέχρι τώρα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μη βρεθούν τελευταία στιγμή χωρίς ενεργή σύμβαση και χωρίς νομοθετικό πλαίσιο για τη μισθοδοσία τους, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης κατά τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος.

Επιπλέον, σημείωσε ότι υπάρχει ανησυχία για το αν μέσω του διαγωνισμού θα προσληφθούν όλοι όσοι απασχολούνται σήμερα στο πρόγραμμα.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 4583/2018 συμπεριλήφθηκε διάταξη που προβλέπει τη σύσταση μόνιμων οργανικών θέσεων στους δήμους για το «Βοήθεια στο Σπίτι» και την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας των εργαζομένων που απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πρόκειται για περίπου 3.500 εργαζόμενους που δουλεύουν από 15 χρόνια και πάνω στο πρόγραμμα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες θέσεις, ενώ ταυτόχρονα οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου λήγουν στα τέλη του 2019, με κίνδυνο οι εργαζόμενοι να βρεθούν στον αέρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος, ανέφερε την εκτίμηση ότι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος του 2019 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός του 2020. Ακόμα πρόσθεσε ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Ως προς το πόσοι θα προσληφθούν, ο υπουργός απάντησε ότι οι εργαζόμενοι που ήδη απασχολούνται «μοριοδοτούνται με έναν πάρα πολύ σημαντικό αριθμό μορίων, κάτι το οποίο τους δίνει πάρα πολλές πιθανότητες», χωρίς όμως να δεσμευτεί ότι θα προσληφθούν όλοι στις μόνιμες θέσεις. Αντί για αυτό, μάλιστα, αναπαρήγαγε τη γνωστή υποκριτική επίκληση στο «δικαίωμα στην εργασία των νέων ανθρώπων», κατά την πάγια προσπάθεια των κυβερνήσεων να στρέφουν τους συμβασιούχους εναντίον των ανέργων, προκειμένου να βγαίνουν οι ίδιες λάδι...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ