Σάββατο 28 Σεπτέμβρη 2019 - Κυριακή 29 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μία ακόμα τραγωδία στο Αιγαίο με επτά νεκρούς

Από παλιότερη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων

INTIME NEWS

Από παλιότερη επιχείρηση διάσωσης προσφύγων
Πέντε προσφυγόπουλα και δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή βόρεια των Οινουσσών την Παρασκευή, μετά από ναυάγιο δουλεμπορικού που μετέφερε 20 πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι νεκροί «φωνάζουν» για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να πάρει τέλος η τραγωδία των ξεριζωμένων, δεν θα σταματήσει η Μεσόγειος να μετατρέπεται σε υγρό τάφο των κυνηγημένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική εκμετάλλευση. Λίγες μέρες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Ρ. Τ. Ερντογάν και τη συμφωνία για ενίσχυση της καταστολής, πατώντας στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, επτά άνθρωποι προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των νεκρών.

Η εξέλιξη του ναυαγίου είναι σοκαριστική, καθώς δύτης του Λιμενικού εντόπισε τρία παιδιά και δύο γυναίκες νεκρές στο βυθό. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ήταν νεκρά ένα βρέφος και ένα 4χρονο παιδί. Στο σημείο του συμβάντος έφτασαν σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και αεροσκάφος, τα οποία συμμετείχαν στις έρευνες διάσωσης.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11 το πρωί της Παρασκευής, όταν εντοπίστηκε μια βάρκα που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος», που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας, που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης. Η βάρκα με τους 20 ανθρώπους, που είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ανατράπηκε και όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ