Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Αρχίζουν τη λειτουργία τους τα Στέκια Πολιτισμού της ΚΝΕ

Στην αυλή του Στεκιού στην Αθήνα
Στην αυλή του Στεκιού στην Αθήνα
«Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής». Προτάσσοντας αυτά τα λόγια του Δημήτρη Γληνού, το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, που λειτουργεί στην οδό Τροίας 36, στην Αθήνα, βάζει πλώρη για τον 4ο χρόνο λειτουργίας του.

Πρόκειται για μια κυψέλη δημιουργίας στην καρδιά της Αθήνας! Η ενασχόληση της νεολαίας με τον Πολιτισμό δεν είναι «πολυτέλεια», όπως προβάλλεται σήμερα, αλλά ανάγκη! Γι' αυτό και η ΚΝΕ, μέσα από την πλούσια καλλιτεχνική και μορφωτική δραστηριότητα που αναπτύσσει στο Στέκι, δίνει κυριολεκτικά «ανάσα» και ώθηση στη συλλογική και ατομική δημιουργία! Το Στέκι αποτελεί μία ξεχωριστή πρόταση δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, δίνει τη δυνατότητα σε δεκάδες νέους και νέες να έρθουν σε επαφή με την πρωτοπόρα - προοδευτική τέχνη.

Στο Στέκι πραγματοποιούνται:

  • Μαθήματα (πιάνο, κιθάρα, φωνητική, χορός, σχέδιο κ.ά.).
  • Πρόβες των πολιτιστικών ομάδων της ΚΝΕ.
  • Εκδηλώσεις, αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συναυλίες.
  • Προσφέρονται χώροι για πρόβες θεατρικών - χορευτικών ομάδων, συγκροτημάτων, εικαστικής δημιουργίας. Ακόμα υπάρχουν στούντιο ηχογράφησης, βιβλιοθήκη και αίθουσα σεμιναρίων - διαλέξεων, βεστιάριο και αυλή.
  • Διοργανώνονται δραστηριότητες για μικρότερες ηλικίες.

Στην Πάτρα
Στην Πάτρα
Οι εγγραφές για τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται είτε για εγγραφές, είτε για αξιοποίηση των χώρων ή άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-8823674/ 6977809880 και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου steki@kne.gr

Στην Πάτρα

Από πριν από το 45ο Φεστιβάλ «ζέστανε τις μηχανές του» για τον 3ο χρόνο λειτουργίας του ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Πάτρα. Στον Πολυχώρο έγινε σύσκεψη με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, που στη συνέχεια συμμετείχαν και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Πάτρα, ενώ ο Πολυχώρος επιδιώκει να σταθεροποιήσει τη συνεργασία του με τους συλλόγους.

Ο Πολυχώρος λειτουργεί στο κέντρο της Πάτρας, σ' ένα πανέμορφο κτίριο στη συμβολή των οδών Αστιγγος 77 και Μπιζανίου 1, στην πλατεία Πυροσβεστείου. Εκεί οι νέοι της πόλης μπορούν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους, συμμετέχοντας στα μαθήματα που διοργανώνονται, στις εκδηλώσεις του Πολυχώρου, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, να αξιοποιήσουν το σύγχρονο στούντιο του Πολυχώρου με τα συγκροτήματά τους.

Ηδη ετοιμάζεται το πρόγραμμα της μουσικής σχολής που λειτουργεί στον Πολυχώρο, στην οποία θα υπάρχουν φέτος πάνω από 10 τμήματα μουσικών οργάνων και φωνητικής. Σταθερές πρόβες κάνουν επίσης στον Πολυχώρο το τοπικό συγκρότημα όσο και η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, για να παρουσιάσουν μέσα στο χειμώνα τις καινούργιες τους παραγωγές, ενώ πριν τελειώσει ο Οκτώβρης θα ανακοινωθούν νέα τμήματα καθώς και οι εκδηλώσεις του Πολυχώρου μέχρι το τέλος του 2019.

Στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα
Στην Καλαμάτα
Νέα χρονιά, νέα μαθήματα και δραστηριότητες και για τον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο» - Γιώργος Βουβαλέας, που λειτουργεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Καλαμάτα, στη συμβολή των οδών Αριστοδήμου 15 και Παπατσώνη. Πήρε το όνομά του από τον Γιώργο Βουβαλέα, στέλεχος της ΟΚΝΕ και του ΚΚΕ στην Καλαμάτα τη δεκαετία του '40, που σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1947 και είχε την προσωνυμία του «Μικρόβιο», γιατί όποιον πλησίαζε και συζήταγε του «κόλλαγε» το μικρόβιο του κομμουνισμού!

Πολύμορφες δράσεις, μουσικοθεατρικά αφιερώματα, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα σε καλλιτέχνες, πολιτικές συζητήσεις υπήρχαν στο πρόγραμμα του Πολυχώρου τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχιστούν και φέτος. Ο Πολυχώρος είναι επίσης ανοιχτός σε μουσικά συγκροτήματα για δωρεάν πρόβες στο στούντιο που διαθέτει. Και, ακόμα, θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα δωρεάν καλλιτεχνικά και άλλα μαθήματα, με μόνη υποχρέωση τη συνεπή παρουσία των μαθητών. Τα φετινά μαθήματα θα είναι για: Σκάκι, Κιθάρα, Πιάνο, Drums και Κόσμημα.

Για επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ιστοσελίδες www.mikrovio.com, instagram: mikrovio_giorgosvouvaleas, facebook: στη σελίδα «Μικρόβιο», στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου mikrovioklmt@gmail.com, στο τηλέφωνο 6979640761 και επιτόπου στον Πολυχώρο.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ