Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ενάντια στην υλοποίηση του προγράμματος FLEX

Κινητοποίηση της ΑΣΓΜΕ το Σάββατο

«Να μην υλοποιηθεί το πρόγραμμα FLEX στα σχολεία» ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, που καλεί το Σάββατο 5 Οκτώβρη, στις 9.30 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Ευγενίδειο Ιδρυμα, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος.

Το FLEX (Future Leaders Exchange) υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα σχολεία από την κυβέρνηση της ΝΔ που πήρε τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπό τη διαχείριση του Γραφείου Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων (ECA) του υπουργείου Εξωτερικών (US Department of State) των ΗΠΑ και αφορά υποτροφίες σε μαθητές Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού, για να μείνουν ένα χρόνο στις ΗΠΑ, σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί.

«Δεν διστάζουν να μετατρέψουν στα μάτια της νέας γενιάς τα αμερικάνικα γεράκια του πολέμου σε "περιστέρια της ειρήνης και της δημοκρατίας"», τονίζει η ΑΣΓΜΕ, σημειώνοντας επίσης:

«Γνωρίζουμε καλά τις αξίες ενός συστήματος που έχει μετατρέψει τα σχολεία κυριολεκτικά σε εμπόλεμη ζώνη, που είναι εξπέρ στον εμπαιγμό και στη χυδαία προπαγάνδα. Στα μάτια των παιδιών μας βλέπουμε τα παιδιά όλου του κόσμου: Τα βομβαρδισμένα σχολεία, νοσοκομεία και σπίτια στη Συρία, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, τα πνιγμένα προσφυγόπουλα, τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις στα Βαλκάνια...

Ας ψάξουν αλλού για συνενόχους στο έγκλημα που και ο ελληνικός λαός έχει βιώσει με τη δικτατορία του 1967, την Κύπρο, τις γκρίζες ζώνες του Αιγαίου και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό...», τονίζουν οι γονείς, καταδικάζοντας τα προγράμματα αυτά «καθώς και τις συμφωνίες που εμπλέκουν βαθύτερα τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους ανταγωνισμούς και στους πολέμους στην περιοχή, θέτοντας το λαό και τη νεολαία σε μεγάλους κινδύνους».

Αντίστοιχα ψηφίσματα, με τα οποία ζητούν να μην εφαρμοστεί το πρόγραμμα, έχουν εκδώσει πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ