Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ξεναγήσεις υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών

Ξεναγήσεις και εκδηλώσεις υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών διοργάνωσαν τις προηγούμενες μέρες φοιτητικοί σύλλογοι και εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με αφετηρία τις σχολές τους οι εκλεγμένοι στα ΔΣ ξενάγησαν τα νέα μέλη των συλλόγων τους σε αμφιθέατρα, εργαστήρια και υποδομές του Πανεπιστημίου αναδεικνύοντας τις κατακτήσεις που μπορεί να έχει η συλλογική διεκδίκηση, όπως το δικαίωμα όλων των πρωτοετών φοιτητών στη δωρεάν σίτιση, οι αναβαθμισμένες υποδομές τμημάτων ως αποτέλεσμα της αγωνιστικής δράσης που αναπτύχθηκε πέρυσι, τα επιπλέον δωμάτια που έχει κατακτηθεί να δίνονται σε ξενοδοχεία με ευθύνη του Πανεπιστημίου, καθώς και οι αθλητικές υποδομές του ΑΕΙ, που προγραμματίζεται να αξιοποιηθούν άμεσα με διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων των φοιτητικών συλλόγων.

Οι ξεναγήσεις κατέληγαν οργανωμένα στον Πολυχώρο Νεανικής Δημιουργίας, που μπαίνει στον 3ο χρόνο λειτουργίας του. Εκεί οι υπεύθυνοι του Πολυχώρου εξήγησαν πώς οι φοιτητικοί σύλλογοι πριν από δύο χρόνια διεκδίκησαν και κατέκτησαν χρηματοδότηση και χώρο προκειμένου να βρουν στέγη οι καλλιτεχνικές ανησυχίες, η δωρεάν πρόσβαση στον πολιτισμό και η ανάγκη για ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση. Ο Πολυχώρος Νεανικής Δημιουργίας εκτός των άλλων αποτελεί τη δομή εκείνη που μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στο να μπορεί ένας φοιτητής να αναπτύσσει πολύπλευρα την προσωπικότητά του πλάι στην προσπάθειά του να γίνει ολοκληρωμένος επιστήμονας. Στη συνέχεια έγινε αναλυτική αναφορά στο ρόλο, στους στόχους και τη δράση των φοιτητικών συλλόγων ώστε να διασφαλίζεται ότι κάθε φοιτητής έχει όλα τα εφόδια προκειμένου να γίνει ολοκληρωμένος επιστήμονας, ενώ εκλέχθηκαν και επιτροπές πρώτου έτους προκειμένου να είναι σε άμεση συνεργασία με τους αγωνιστές εκλεγμένους των ΔΣ στον αγώνα για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών.

Οι ξεναγήσεις ολοκληρώθηκαν με προβολή βίντεο με πλάνα από το Πανεπιστήμιο, τη λειτουργία του Πολυχώρου, περσινές αθλητικές δραστηριότητες και την αγωνιστική δράση των συλλόγων. Το ραντεβού ανανεώθηκε στην οργάνωση της πάλης για τα οξυμένα προβλήματα σε κάθε σχολή, κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων που υποχρηματοδοτούν τα ιδρύματα και χτυπούν τα φοιτητικά δικαιώματα. Οι εκλεγμένοι κάλεσαν σε ενδυνάμωση της συλλογικής δράσης με αιχμή τις διεκδικήσεις για τις μετεγγραφές, τη φοιτητική στέγη και τη φθηνή και ποιοτική μετακίνηση και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, αλλά και για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος για το άσυλο που στόχο έχει την καταστολή των αγώνων για να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο η λειτουργία του πανεπιστημίου στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ