Παρασκευή 4 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
Δεν είναι πολυτέλεια η δωρεάν μεταφορά των μαθητών

Αντιμέτωποι με τους χιλιομετρικούς περιορισμούς στο δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς βρίσκονται και πάλι οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, με αποτέλεσμα το 1/3 των μαθητών του σχολείου να εξαιρούνται από τη δωρεάν μετακίνηση, σύμφωνα με τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου.

Ο Σύλλογος Γονέων αναφέρεται στην Υπουργική Απόφαση που ορίζει ότι για να δικαιούται ένας μαθητής του Καλλιτεχνικού δωρεάν μεταφορά, θα πρέπει να διαμένει σε απόσταση από το σχολείο μεγαλύτερη από 3 χλμ. αν είναι μαθητής Γυμνασίου ή 5 χλμ. αν είναι μαθητής Λυκείου. «Απόσταση που πρέπει να διανύει πεζή φορτωμένος κουβαλώντας τα γνωστά σε όλους σχολικά βάρη και τον επιπλέον εξοπλισμό που χρειάζεται για τα καλλιτεχνικά του μαθήματα. Η μετακίνηση αυτή επιβαρύνει την υγεία των παιδιών μας και θέτει τη ζωή τους σε τεράστιο κίνδυνο, καθώς πρέπει να διανύσουν πεζή επικίνδυνες οδικές αρτηρίες (Κηφισός, Λ. Θηβών, Βιομηχανική Ζώνη Περιστερίου, διέλευση από αφύλακτες διαβάσεις τρένων κ.α.)», επισημαίνουν οι γονείς του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, οι οποίοι μαζί με τους γονείς όλων των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της Αττικής, μέσα από συντονισμό, κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις, πέτυχαν την αναστολή εφαρμογής της εν λόγω απόφασης για το σχολικό έτος 2018 - 2019 αλλά όχι την κατάργησή της.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η μεταφορά των μαθητών των Καλλιτεχνικών Σχολείων και για τη σχολική χρονιά 2019 - 2020, ακόμη δεν έχει δοθεί λύση και ο Σύλλογος Γονέων καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς, «πριν θρηνήσουμε θύματα, να λύσουν άμεσα το ζήτημα και να ενταχθούν ΟΛΑ τα παιδιά στα λεωφορεία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ