Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενας ακόμα τραυματίας εργαζόμενος στο ΚΔΑΥ Ηρακλείου

Ενας εργαζόμενος τραυματίστηκε στα μάτια και στο πρόσωπο το περασμένο Σάββατο στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου, όταν εξερράγη η μπαταρία του κλαρκ την ώρα της δουλειάς.

Το νέο εργατικό «ατύχημα» στο εργοστάσιο καταγγέλλει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου. Εκφράζει τις ευχές της για γρήγορη ανάρρωση στον τραυματισμένο εργοδηγό και υπογραμμίζει τις ευθύνες της εργοδοσίας, του δήμου Ηρακλείου και της κυβέρνησης για τις επικίνδυνες συνθήκες στο χώρο δουλειάς.

«Η κατάσταση στο εργοστάσιο έχει γίνει πλέον άκρως επικίνδυνη», υπογραμμίζει και προσθέτει: «Η διαδικασία συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού δεν είναι δευτερεύον καθήκον, ούτε προαιρετικό, και αποτελεί βασικό παράγοντα πρόκλησης εργατικών "ατυχημάτων"».

Το σωματείο υπενθυμίζει ότι δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας «από την παρέμβαση των εργαζομένων και του σωματείου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, όπου αναδείχθηκε και το ζήτημα των συνθηκών εργασίας και των εργατικών "ατυχημάτων"», ενώ καταγγέλλει πως το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα για συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων για την επίλυση των ζητημάτων του εργοστασίου της ανακύκλωσης.

Τραυματισμός εργάτη στην περιοχή Καλαβρύτων

Στο μεταξύ, σοβαρά τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών στην περιοχή των Καλαβρύτων, την προηγούμενη βδομάδα, 27χρονος εργάτης από τοπική κοινότητα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ, ο εργάτης, πατέρας δύο παιδιών, τραυματίστηκε σοβαρά σε διάφορα σημεία του σώματός του, όταν καταπλακώθηκε από μάντρα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» για απεικονιστικές εξετάσεις και επέστρεψε στο Νοσοκομείο Αιγίου. Μετά από αίτημα της οικογένειάς του διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ